Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 26 » У Сумах планують відкрити соціальні аптеки
01:11
У Сумах планують відкрити соціальні аптеки

  

ДОБРОТВОРЦІ  У  ПОШУКУ

 

     

     Соціальні аптеки - це один із задумів,

     які мають намір спільно реалізувати міська

     влада і Червоний Хрест.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідний Договір про співпрацю підписали 25 грудня міський голова Олександр Лисенко та голова Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ігор Шаповал.

 

Документ буде правомочним протягом року. Сторони мають намір спільно діяти в питаннях впровадження державних програм на місцевому рівні та розробляти і втілювати місцеві ініціативи.

 

Як зауважив Ігор Шаповал, підписання Договору - перший крок до плідної співпраці. Це дозволить перейти до безпосередньої реалізації проектів, необхідних громаді.

 

Почнуть з відкриття в Сумах соціальних аптек. Продавати в них будуть не тільки ліки за прийнятними цінами, а й препарати крові.

 

Ініціативу сумчан підтримав Національний Комітет Товариства Червоного Хреста України. Це відкриває доступ до імпортних лікарських засобів, які гуманітарний рух отримує за низькою вартістю.

 

На початку січня ініціатори обіцяють представити відповідний бізнес-план, а з лютого приступити до його втілення. У планах - з часом облаштувати соціальні аптеки в усіх лікувально-профілактичних закладах міста.

 

Також серед прописаних у Договорі проектів зазначено ще і таке: створення та забезпечення функціонування медико-соціального центру, хоспісу, пунктів прокату засобів пересування та реабілітації, центру з навчання населення правилам надання першої допомоги та догляду за важкохворими, бази громадського загону «Першої допомоги», якому доручено налагодити захист населення і території міста від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, попередження і зниження захворюваності на туберкульоз, ВІЛ / СНІД, популяризація серед молоді здорового способу життя, створення первинних осередків Червоного Хреста, повідомляє муніципальний портал.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.dancor.sumy.ua/news/newsline/144405

 

Переглядів: 606 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 08:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024