Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 26 » На Херсонщині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого в зоні АТО міліцейського лікаря-хірурга (Відео)
09:33
На Херсонщині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого в зоні АТО міліцейського лікаря-хірурга (Відео)

 

УВІЧНЕННЯ  ПАМ'ЯТІ  ГЕРОЯ

 

 

Меморіальна дошка встановлена на стіні

при вході до відомчої лікарні УМВС, де упродовж

чотирьох років працював молодий лікар-хірург

Владислав Ковальов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Він загинув під Іловайськом, коли разом з побратимами виходив з оточення так званим "зеленим коридором". Владиславу було лише 30 років. У нього залишилися дружина та двоє маленьких дітей.

 

 

На відкритті меморіальної дошки були присутні керівництво Управління МВС області, колеги, рідні та друзі Владислава.

 

Начальник УМВС полковник міліції Артур Мєріков зазначив, що коли на Сході України розпочалися бойові дії, Владислав Ковальов добровольцем записався до лав батальйону "Херсон".

 

- Він розумів, що його досвід лікаря-хірурга знадобиться нашим воїнам у зоні АТО, — сказав керівник міліції області.

 

Владислав Ковальов не лише рятував життя міліціонерам, він активно займався громадською роботою, очолював мобільний загін першої медичної допомоги Червоного Хреста, проводив для усіх бажаючих уроки надання першої невідкладної допомоги. Використовуючи свій досвід роботи лікаря, він розробив спеціальну медичну сумку, яка схожа на жилети військових. Вона є зручною, має багато відділень для різних ліків і є незамінною саме у зоні проведення бойових дій. А головне, не стискає рухів людини, якщо потрібно проводити непрямий масаж серця.

 

- Владислав Ковальов загинув, як герой. Він до кінця виконав свій громадянський та службовий обов`язок. Він двічі повертався на поле бою, виносив своїх поранених колег. Але, на жаль, сам загинув. Загинув за мир в Україні, — зазначив головний міліціонер області Артур Мєріков.

 

Для працівників органів внутрішніх справ Херсонщини Владислав Ковальов назавжди залишиться прикладом патріотизму, мужності, героїзму та самопожертви заради майбутнього нашої держави.

 

 

 

 

 

 

 

Наша довідка

Херсонська обласна державна адміністрація завершує процедуру документального оформлення реанімобіля для зони АТО, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу облдержадміністрації.

 

Найближчим часом його передадуть на баланс комунального підприємства "Оберіг".

 

Зазначимо, що це комунальне підприємство було створено рішенням сесії облради за безпосередньої ініціативи облдержадміністрації. Підприємство "Оберіг" очолила вдова загиблого в зоні проведення АТО лікаря батальйону "Херсон" Влада Ковальова Вікторія Вагнер.

 

Найближчим часом реанімобіль передадуть на баланс цього підприємства, після чого можна буде вирішувати питання із його використанням.

 

Реанімобіль – це свого роду "лікарня на колесах", укомплектована всім необхідним для порятунку життів захисникам України на передовій.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

 

Джерело:

http://seo-top-news.com.ua/na-hersonshchini-vidkrili-memorialnu-doshku-na-chest-zagiblogo-v-zoni-ato-militsejskogo-likarja-hirurga-foto-video-72994/

Переглядів: 629 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024