Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 26 » Свердловське відділення Російського Червоного Хреста підтвердило переправлення бойовиків на Донеччину
22:57
Свердловське відділення Російського Червоного Хреста підтвердило переправлення бойовиків на Донеччину

 

"ПОМІЧНИКИ"… В  ОДИН  КІНЕЦЬ  

 

 

     

     Разом із волонтерами Російського Червоного Хреста,

     що супроводжують вантажі гуманітарної допомоги,

     в Україну в'їжджають добровольці, яким Червоний

     Хрест виписує документи і видає свій формений одяг.

 

 

 

 

 

 

 

Про це виданню E1.RU розповів керівник Свердловського регіонального відділення Російського Червоного Хреста Дмитро Вершинін. Він не став спростовувати інформацію, що «підвозить» добровольців в Україні.

 

«Червоний Хрест - єдина організація, якій спочатку було надано право доставляти гуманітарні вантажі в Україну», - розповів Вершинін.

 

За його словами, на даний момент було близько 12 гуманітарних відвантажень із Свердловської області. Кожну таку місію супроводжує від 2 до 6 осіб. Але всі супроводжуючі повертаються і надають звіт, стверджує керівник Свердловського відділення Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

«Не всі з цих людей наші волонтери, - говорить Вершинін. - Ви питаєте, чи може будь-яка людина їхати з нашим вантажем? Може. Якщо людина супроводжує вантаж - ми йому виписуємо документи. Якщо він просто з ним їде, ми не даємо йому документи, але можемо дати йому накидку Червоного Хреста, нашу бейсболку, щоб він якось себе позначив. Важливо, що він їде за власною ініціативою і за свій рахунок».

 

За словами Вершиніна, його організація потребує допомоги в операціях з вантажем. Якщо поїхали з конвоєм, треба буде допомагати у завантаженні, перевантаженні вантажу. І забороняти таким помічникам працювати вони не збираються.

 

«Ми відкрита організація і абсолютно спокійно ставимося до того, що приходить людина і каже, що хоче супроводжувати вантаж. Що в цьому протизаконного? Що я повинен у них просити, після того як вони доставлять вантаж в Україну? Ми можемо їм тільки подякувати, сказати велике спасибі за допомогу! На цьому наша організаційна діяльність закінчується», - резюмував Вершинін.

 

Як повідомляв «Обозреватель», якийсь глава фонду свердловських ветеранів спецназу Володимир Єфімов в інтерв'ю виданню Єкатеринбург-онлайн розповів про те, як «добровольці» з Росії пробираються в зону АТО, і де отримують зброю.

 

«Перший раз вони їхали під виглядом Червоного Хреста. Отримували від місцевого відділення папери, що ми - супровід. Коли доїхали, люди там залишилися. Їм дали зброю і поставили бойові завдання. Зараз так само вантажимо хлопців у машину з гуманітарною допомогою і відправляємо. Їдуть в середньому на місяць. Деякі у відпустку, деякі, ймовірно, заробити. Я їх прошу не говорити мені, скільки вони отримують, - мене це не хвилює », - розповів Єфімов.

 

Разом з тим, глава Московського міського відділення Російського Червоного Хреста Ігор Трунов заявив, що Росія порушує норми міжнародного гуманітарного права, поставляючи «гуманітарні конвої» МНС РФ на територію Донеччини - в райони, окуповані російськими військовослужбовцями і бойовиками.

 

«Що таке МНС - воєнізована структура Російської держави. Як воєнізована структура потрапила на територію чужої держави? Не важливо якої, самопроголошеної або це Україна - це чужа держава, це - не Росія. Потрапила вона (воєнізована структура - ред.) туди як? Вона суб'єкт міжнародного гуманітарного права? Ні. Вона регламентована якоюсь конвенцією? Ні. Тоді що це? Це вторгнення, це порушення, цього робити не можна », - сказав він.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://mirsmi.com/sverdlovskij-krasnyj-krest-podtverdil-perepravku-boevikov-na-donbass/

 

Переглядів: 656 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 15:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024