Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 27 » Жителям окупованих територій Донеччини роздали першу частину української гуманітарної допомоги
18:29
Жителям окупованих територій Донеччини роздали першу частину української гуманітарної допомоги

 

МИЛОСЕРДЯ  ПРОНИКАЄ  ЗА ЛІНІЮ ФРОНТУ

 

     

     Першу частину українського гуманітарного

     вантажу сьогодні вдалося доставити

     мешканцям окупованих територій Донецької

    і Луганської областей, передає УНН 

    з посиланням на прес-службу Глави держави.

 

 

 

 

 

 

 

 

П.Порошенко заявив, що влада і надалі робитиме все для захисту громадян, що опинилися у біді.

 

"Гуманітарна місія під українськими прапорами вже розповсюджує допомогу нашим громадянам на тимчасово окупованих територіях Донбасу. У першу чергу допомогу отримують діти, ветерани, інваліди, хворі, одинокі та літні люди, які страждають найбільше. Ми нікого не залишимо в біді", - заявив він.

 

Як зазначається, після проведення зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську вдалося домовитися про передачу адресної допомоги для соціальних установ на територіях, що знаходяться під тимчасовою окупацією.

 

 

 

 

Перша така допомога – 7 тонн вантажу – адресно дійшла до спеціальних установ Красного Луча і ще 2 тонни – до Алчевська на Луганщині.

 

Сьогодні доставлено - крупи, олію, м’ясні та рибні консерви, чай, печиво, солодощі, фрукти тощо Петровському обласному навчально-реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами, а також для Територіального центру м. Красний Луч, який обслуговує інвалідів та учасників війни, хворих, одиноких та літніх людей, та Краснолучського обласного протитуберкульозного диспансеру.

 

 

 

 

В Алчевську допомогу отримують обласний протитуберкульозний диспансер та два Будинки для сиріт сімейного типу.

 

"За дорученням Президента України 25 грудня Уряд доставив в Краматорськ і Сєвєродонецьк гуманітарний вантаж з 26 фур, вагою 326 тон, що містив в собі крупи, цукор, консерви, солодощі, фрукти і овочі, товари першої необхідності і навіть новорічні ялинки. Сьогодні ці продукти почали розвозити і роздавати людям та спецустановам представники служби надзвичайних ситуацій та соціальних служб Донецькоі і Луганськоі ОДА", - зазначила Уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко.

 

Як повідомив Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, глави відповідних обладміністрацій Олександр Кіхтенко та Генадій Москаль склали перелік населених пунктів і соціальних установ у зоні під небезпекою обстрілу.

 

 

 

 

Сьогодні 6 фур вагою 60 тон вирушили з Краматорська в селища Ольховатку, Камишеваху, Булавинку, міста Углегорськ та Дебальцево, де допомогу роздали місцевим мешканцям.

 

Окрім продуктів, у кожній фурі є і ялинки, які передають дитячим установам та лікарням. До кінця дня у Краматорську завантажать ще 10 тон гуманітарного вантажу для розповсюдження.

 

Глава Луганської обладміністрації Геннадій Москаль поінформував, що перша колона доїхала до Красного Луча на тимчасово окупованій території без інцидентів, продукти передають тим, хто їх найбільше потребує. Друга колона до Алчевська - ще в дорозі.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1421738-zhitelyam-okupovanikh-teritoriy-donbasu-rozdali-pershu-chastinu-ukrayinskoyi-gumdopomogi

 

Переглядів: 729 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 19:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024