Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 3 » Через бездарних запорізьких чиновників біженці з Донеччини не можуть вселитися в будинки, збудовані Німеччиною
01:15
Через бездарних запорізьких чиновників біженці з Донеччини не можуть вселитися в будинки, збудовані Німеччиною

 

МІСТЕЧКО - ПРИВИД

 

 

Півтисячі переселенців з Донеччини, які мали

зустріти новорічні свята у нових будинках,

змушені забути про переселення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Німецькі благодійники допомогли збудувати у Запоріжжі ціле містечко для переселенців. Люди мали заселитися туди ще два тижні тому. Але протягом кількох місяців чиновники так і не змогли укласти угоду з енергетиками, аби підключити модульне містечко, йдеться в ТСН.

 

Олена Проскуренко із шістьома дітьми зустрічали Новий рік у кімнатці, де кілька ліжок, шафа, стіл та паперова гірлянда - єдиний атрибут, який нагадує про свято. Жінка приїхала до Запоріжжя з Луганщини. У гуртожитку, де її поселили, живе вже кілька місяців. На умови не скаржиться. Родина Проскуренків записана в чергу на поселення до модульного містечка для переселенців.

 

Німецькі благодійники привезли до Запоріжжя будиночки, придбали сучасні меблі та сантехніку, міська влада виділила землю. Перші мешканці мали заїхати сюди за два тижні до Нового року. Але перебратися сюди люди не можуть.

 

Упродовж кількох місяців, поки будувалося містечко, запорізька мерія так і не змогла вирішити всі питання з енергетиками. Під'єднання будинків до електромережі коштує 450 тисяч гривень. Платити такі гроші обленерго посадовці не схотіли. Працювати над угодою стали лише, коли терміни заселення модульного містечка спливли.

 

Офіційних коментарів чиновники не дають. Поза камерою кажуть, сума, запрошена енергетиками - неадекватна. У прес-службі обленерго зазначають - розцінки на під'єднання встановлює національна комісія регулювання енергетики. Обійти нормативні акти в обленерго не можуть.

 

Процес підготовки до під'єднання вже розпочався. Як міська влада погодила питання з енергетиками, не розголошують. Тепер людям обіцяють входини вже до середини січня.

 

Тож як і Новий рік, Різдво луганчанка Олена Проскуренко та її шестеро дітей знову зустрічатимуть у крихітній кімнатці гуртожитку.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:
http://expres.ua/news/2015/01/02/123040-bezdarnyh-zaporizkyh-chynovnykiv-bizhenci-donbasu-ne-mozhut-vselytysya

 

Переглядів: 704 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 06:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024