Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 5 » Реконструкцію Львівського перинатального центру планують відновити навесні 2015 року
22:31
Реконструкцію Львівського перинатального центру планують відновити навесні 2015 року

 

МАРЕВО  РОЗВІЄТЬСЯ  ВЕСНОЮ

 

     

 

     Ключове питання щодо реконструкції

     Львівського обласного клінічного перинатального

     центру – це бюджетні асигнування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На об’єкті спершу слід завершити перекриття даху і загально-будівельні роботи, загальною вартістю близько 1,5 млн. грн. На цьому сьогодні під час виїзної робочої наради наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

 

«Зрозуміло, що в обласному бюджеті не вистачить коштів, щоб самостійно завершити усі роботи, тому я клопотатиму в Уряді про виділення фінансування на реконструкцію перинатального центру. На превеликий жаль, така споруда не єдина в Україні, тому на державні кошти претендуватиме не лише наша область», - розповів О.Синютка.

 

Очільник Львівщини також зазначив, що для введення в експлуатацію однієї із черг реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру знадобиться щонайменше 100 млн.грн., а для виконання всіх робіт – близько 150-160 млн. Точну потребу у фінансуванні вдасться з’ясувати лише після висновку Укрдержінвестекспертизи.

 

 

 

 

«Я вважаю, що помилкою було розпочинати такі масштабні роботи, не маючи гарантій фінансування і не провівши належні експертизи. Надзвичайно неприємно, що минулого року області не вдалось використати кошти (20 млн. грн.), виділені з державного бюджету на фінансування робіт з реконструкції. Це безгосподарність, за яку хтось відповідатиме», - наголосив він.

 

Олег Синютка також зазначив, що упродовж січня 2015 року буде завершено коригування проектно-кошторисної документації. Адже у зв’язку з інфляцією і девальвацією національної валюти вартість реконструкції буде більшою ніж вона планувалась у 2013 році (90 млн. грн.).

 

«Після уточнення усіх цифр ми пройдемо державну експертизу і оголошуватимемо тендер. Ми намагатимемось зменшити кошторисну вартість на ті роботи, які не є першочерговими і можуть почекати довший період часу. Думаю, що всі процедури вдасться завершити до травня 2015 року», - додав голова ОДА.

 

«Ця установа надзвичайно потрібна жителям Львівщини, в першу чергу жінкам, які повинні народжувати в нормальних умовах, а також медичному колективу, котрий тут повинен працювати», - резюмував О.Синютка.

 

 

Фото – www.loda.gov.ua

Джерело:

http://loda.gov.ua/news?id=14604

 

Переглядів: 539 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 13:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024