Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 11 » «Сьогодні Париж став столицею світу», - Ф. Олланд
19:41
«Сьогодні Париж став столицею світу», - Ф. Олланд

 

ПРОТИДІЯ  ТЕРОРУ  І  ЧЕРВОНИЙ  ХРЕСТ

 

     

    Президент Франції Франсуа Олланд заявив

     у неділю, 11 січня, що "сьогодні Париж став

    столицею світу", в той час як тисячі людей

    зібралися в Парижі, щоб взяти участь в Марші

    єдності в памє'ять про жертви терористів.

 

 

 

 

 

"Вся країна підніметься", - сказав він міністрам, за інформацією оточення, після того, як у Франції в результаті ісламістських нападів загинуло 17 людей.

 

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко відбув до Парижу для участі в Марші солідарності із жертвами терористичних актів 7 та 9 січня.

 

На початку маршу світові лідери вшанували хвилиною мовчання жертв терористичних атак.

 

Під час хвилини мовчання президент Франції Франсуа Олланд, а також канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху та президент Палестини Махмуд Аббас взялися за руки на знак єдності в боротьбі з тероризмом.

 

В маніфестації взяли участь світові лідери, зокрема Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр - міністри Великобританії Девід Кемерон, Італії - Маттео Ренці, Латвії - Лаймдота Страуюма, Іспанії - Маріано Рахой, Норвегії - Ерна Солберг, Швеції - Стефан Левен, Президент Украіни - Петро Порошенко та інші.

 

Крім того, у трауриних заходах взяв участь Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер

 

Всього, понад 40 перших осіб держав світу, у тому числі з мусульманських країн, котрі також виступили з осудом фундаметалізму, стали учасниками траурної процесії.

 

 

 

 

Марш єдності у Парижі, в якому взяли участь 1,5 мільйона осіб, покликаний продемонструвати світові єдність у протидії тероризму. Такі ж траурні марші пройшли й в інших містах.

 

 

 

 

У лавах демонстрантів, серед приватних осіб, – тисячі працівників і волонтерів Червоного Хреста. Люди з гарячими серцями, сповненими милосердя до ближнього, не змогли залишатися сьогодні вдома. Вони – з усіма людьми доброї волі кажуть "Тероризму - ні"!

 

Звичайно, у багатьох постає цілком слушне питання: яке ставлення МКЧХ до тероризму; що говорить про тероризм міжнародне право збройних конфліктів; яке право застосовується до осіб, узятих під варту в ході боротьби з тероризмом; яка роль МКЧХ щодо осіб, затриманих в ході боротьби з тероризмом. Про все це у рубриці «Питання і відповіді» на офіційному сайті Міжнародного Комітету Червоного Хреста за адресою - http://bit.ly/1BjXVzM

 

Сьогоднішній Марш єдності у Фрпнції вселяє надію, що тероризм отримає достойну протидію. Належне місце у цьому процесі, без сумніву, займе і міжнародна спільноста Червоного Хреста.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

 

Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

(за повідомленнями інформ-агентств та сайту МКЧХ)

Переглядів: 658 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 07:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024