Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 12 » Погода у світі: зима 2015 приносить Європі сюрпризи
10:14
Погода у світі: зима 2015 приносить Європі сюрпризи

 

БУРЕВІЇ, СНІГОПАДИ  ТА ПОВЕНІ

 

 

 

Активність сонця триває і в 2015 р. У що це

виливається, видно з наступних повідомлень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. У Польщі через буревій постраждали 12 осіб, знеструмлено

    двісті тисяч домогосподарств

 

На територію Польщі 10 січня обрушився сильний вітер, який став причиною пошкоджень об'єктів інфраструктури практично по всій країні. Як повідомили рятувальники, поранення отримали 12 осіб, передає УНН з посиланням на ТАСС.

 

Через розгул стихії на північному заході країни без електрики залишилися більше 200 тисяч домогосподарств. У багатьох містах і селищах з будинків були зірвані дахи. Повалено безліч дерев.

 

Із зумовленими погодою проблемами стикаються також автолюбителі та залізничники.

 

Як попереджають синоптики, протягом дня в низці регіонів швидкість вітру може досягати 28 м / с. Рятувальники рекомендують утриматися від поїздок і прогулянок.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1425109-u-polschi-cherez-negodu-postrazhdali-12-osib-znestrumleno-200-tis-domogospodarstv

 

 

2.     В Москві через негоду 11 січня затримано аж 168 авіарейсів, скасовано 29

 

Сильний снігопад і слабка видимість стали причиною затримки 168 рейсів і скасування 29 рейсів в аеропортах Москви 11 січня, повідомляє УНН.

 

За даними сервісу “Яндекс-Розклад”, у московському аеропорту Внуково затримано 27 рейсів, скасованих немає. У Домодєдово затримується 83 і скасовано 9 рейсів.

 

У Шереметьєво 58 рейсів затримано і 20 скасовано.

Раніше повідомлялося про 106 затриманих рейсів.

 

Як повідомили УНН у "Міжнародних авіалініях України", протягом дня 11 січня всі українські аеропорти працювали спокійно.

 

 

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1425160-v-moskvi-cherez-negodu-zatrimano-vzhe-168-aviareysiv-skasovano-29

 

 

3.     В Росії через хуртовину зіткнулися 24 автомобілі

 

 Дві людини постраждали 11 січня в результаті зіткнення 24 автомобілів в Тольятті, повідомляє УНН з посиланням наТАСС.

 

В цей же день близько 09:00 мск на обвідному шосе Тольятті в районі міського кладовища зіткнулися два легкових автомобіля, ніхто при цьому не постраждав.

 

Інші автомобілі, які слідували в попутному напрямку, в умовах сильної хуртовини й поганої видимості (приблизно 3-4 метри) не встигали загальмувати і почали врізатися один в одного. В результаті учасниками масштабної аварії стали 24 автомобіля.

 

"Медична допомога знадобилася двом постраждалим, від госпіталізації вони відмовилися. Відомостей про інші звернення до лікарів поки немає", - зазначили в прес-службі обласного МВС.

 

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1425130-v-rosiyi-cherez-khurtovinu-zitknulisya-24-avtomobili

 

 

4.     У Чехії готуються до повеней через аномальне потепління

 

У Чеській Республіці виникла загроза повеней. На заході і півночі країни через потепління стрімко зріс рівень води в річках, повідомляє УНН із посиланням на ТАСС.

 

“У найближчі дні ситуація може загостритися, якщо температура повітря, як очікується, не опуститься до нульової позначки”, - повідомили агентству в метеослужбі країни.

 

“На півтора метри, в шість разів у порівнянні з нормою весняного наповнення водосховищ, рівень води піднявся в річці Опава в Північній Моравії”, - зазначили в метеослужбі.

 

Там також розповіли, що на річці Огрже поблизу міста Карлови Вари в Західній Чехії стрімка течія перевернула надувний спортивний човен з п’ятьма веслярами. Четверо змогли вибратися на берег, рятувальні служби ведуть пошуки п’ятого спортсмена.

 

Метеорологи зафіксували рекордні для січня показники температури повітря. У місті Усті-над-Лабем (Північна Чехія) стовпчик термометра піднявся до позначки 16,8 градуса.

 

Зміна погоди супроводжується сильним вітром і зливами. В горах Крконоше (Північна Чехія) і Есенік (Північна Моравія) введена заборона на високогірні лижні тури, не працюють підйомники. Поблизу гірських вершин пориви вітру досягають 12 метрів в секунду.

 

 

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1425134-u-chekhiyi-gotuyutsya-do-poveney-cherez-anomalne-poteplinnya

 

 

5.  Ураган і дощ паралізували узбережжя Литви

 

Ураганний вітер з дощем і снігом, що обрушився на Литву, залишив без світла понад 10 тисяч осіб по всій країні. Паралізована робота Клайпедського державного морського порту, повідомляє УНН з посиланням на РИА "Новости".

 

"Більшість інцидентів пов'язано з падінням дерев на проводи ліній електропередачі", - повідомив представник компанії-оператора литовських електромереж Lesto Мартінас Бурба.

 

За його словами, ремонтні бригади задіяні в максимальному для підприємства обсязі.

 

Особливо сильний вітер, що доходив в поривах до 35 метрів в секунду, відзначений на узбережжі Балтійського моря. У портовому місті Клайпеда затоплена одна з вулиць. У Клайпедському державному морському порту зупинено рух суден і роботу переправи через Курську затоку.

 

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1425164-uragan-i-dosch-paralizuvali-uzberezhzhya-litvi

 

6. Вже зовсім скоро Землю накриє нова хвиля глобального потепління

 

Згідно з результатами досліджень вчених Вашингтонського університету, було встановлено, що на землі нова хвиля підвищення температури навколишнього середовища почнеться з 2030 року, передає портал "Цікавості".

 

Фахівці проаналізували дані коливань температури за останні кілька століть. Зокрема, зазначено, що надлишок тепла на планеті поглинає Атлантичний океан, завдяки чому на цей момент температура Землі навіть при зростаючих викидах в атмосферу парникових газів залишається відносно стабільною.

 

Однак з початку XXI століття рівень солоності води океану значно збільшився. Крім того, в Атлантиці теплі води опустилися до 1500 метрів. Вчені встановили, що періоди охолодження поверхні океану відбуваються регулярно, а їх тривалість складає майже 30 років.

 

В останній раз океан охолоджувався з 1940-1970 роки. Тоді екологи світу прогнозували можливий наступ Льодовикового періоду.

 

 

Джерело:
http://expres.ua/news/2015/01/11/123612-vzhe-zovsim-skoro-zemlyu-nakryye-nova-hvylya-globalnogo-poteplinnya

 

 

 

 

 

Переглядів: 732 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 11:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024