Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 13 » Вже 78 людей отруїлися водою у Бортничах
20:52
Вже 78 людей отруїлися водою у Бортничах

 

ОТРУЄННЯ  ПРОДОВЖУТЬСЯ

 

     

     За даними Державної СЕС України, станом на 13 січня

     всього зареєстровано 78 випадків захворювань, у тому

     числі 66 – серед дітей, внаслідок спалаху гострої

     кишкової інфекції, викликаної вживанням водопровідної

     води, у мікрорайоні Бортничі Дарницького району

     м. Києва.

 

 

 

 

 

 

 

Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ.

 

За словами начальника Управління з організації охорони материнства, дитинства та санаторного лікування Департаменту охорони здоров’я КМДА Олени Шевченко, всього за період спалаху госпіталізовано 56 осіб, у тому числі – 47 дітей. За останню добу зареєстровано 11 госпіталізованих, із них 4 дорослих та 7 дітей.

 

На сьогодні, 13 січня, в стаціонарі у другій дитячій міській клінічній лікарні перебуває 37 дітей. В усіх стан стабільний, 5 дітей перебувають в стані середнього ступеня важкості та отримують інфузійну терапію. Спостерігається зниження рівня зараження та покращення клінічної картини захворілих.

 

Як повідомив Головний санітарний лікар м. Києва Олег Рубан, за попередніми даними епідемічного розслідування фактором передачі інфекції стала вода, яка подавалась населенню від комунального локального водопроводу Верхніх Бортничів.

 

«У взятих пробах води виявлено відхилення мікробного числа бактерій і бактерії групи кишкової палички. Це вказує на забруднення води свіжими фекальними забрудненнями, тобто до водогону потрапили стічні води. На сьогодні роботу свердловини призупинено, тривають заходи з дезінфекції водогону та ліквідації проривів», - зазначив він.

 

 

На сьогодні в лабораторіях Держсанепідслужби тривають дослідження для остаточної ідентифікації збудників, які стали причиною захворювання.

 

 

За словами начальника відділу санітарного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань Департаменту реформування та державного санітарно-гігієнічного нагляду ДСЕС України Олексія Даниленка, водогін є локальним, тому ризику для мешканців інших прилеглих районів Києва немає.

 

На даний момент мешканці мікрорайону забезпечуються привозною питною водою в необхідній кількості, на час проведення профілактичних заходів призупинено роботу двох дитячих навчальних закладів, дітей тимчасово переведено до інших установ Дарницького району. Роботи з локалізації та ліквідації спалаху тривають.

 

 

Ситуація перебуває на контролі Київської міської державної адміністрації та Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1425875-vzhe-78-lyudey-otruyilisya-vodoyu-u-bortnichakh

 

Переглядів: 579 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024