Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 16 » Європарламент закликав Раду ЄС паралізувати ядерну і фінансову міць Росії
01:07
Європарламент закликав Раду ЄС паралізувати ядерну і фінансову міць Росії

 

МИР  -  НАРОДАМ  ЄВРОПИ

 

 

    

    Європарламент ухвалив таки жорсткий текст

    спільної резолюції по Україн, закликавши Раду ЄС

    паралізувати ядерну і фінансову міць Росії та

    надати Україні зброю

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В своїй резолюції європарламентарі "рішуче засуджують агресивну і експансіоністську політику Росії, що є загрозою єдності та незалежності України і створює потенційну загрозу для самого Європейського союзу".

 

Зокрема, представники ЄП засуджують "неоголошену гібридну війну проти України, яка включає в себе інформаційну війну з елементами кібервійни, використання регулярних і нерегулярних сил, пропаганду, енергетичний шантаж, економічний тиск, дипломатичну та політичну дестабілізацію".

 

Євродепутати закликають Москву "припинити ескалацію ситуації, негайно зупинити потік зброї, найманців і військ на підтримку сепаратистських збройних формувань і використати свій вплив на сепаратистів, щоб переконати їх брати участь у політичному процесі".

 

Окремий пункт документу присвячений питанню санкцій проти Росії. На думку європарламентарів, ЄС повинен продовжити поточний режим санкцій щодо РФ на майбутній зустрічі Ради в березні. 

 

Окрім того, з документу випливає, що, на думку ЄП, навіть за збереження нинішньої ситуації санкції мають бути посилені.

 

"В разі будь-яких подальших дій Росії, які дестабілізуватимуть обстановку в Україні, (Європарламент) пропонує Європейській Раді ухвалити подальші обмежувальні заходи і розширити сферу їх застосування таким чином, щоби санкції стосувалися ядерного сектору та обмежували здатність російських підприємств проводити міжнародні фінансові операції", - йдеться в тексті документу.

 

Окрім того, євродепутати закликали країни ЄС скористатися скасування ембарго та надати Україні зброю.

 

"Європарламент нагадує, що 16 липня Рада Європейського Союзу скасувала ембарго на постачання зброї в Україну, і таким чином наразі не існує будь-яких обмежень, у тому числі правових, для держав-членів, щоб постачати в Україну оборонне озброєння, що могло б бути здійснене на умовах "ленд-лізу"", - йдеться в документі.

 

"Європарламент вважає, що ЄС повинен вивчити шляхи надання підтримки уряду України у зміцненні її обороноздатності і захисту своїх зовнішніх кордонів на основі досвіду трансформації збройних сил держав-членів ЄС, учасниць колишнього Варшавського договору, особливо в рамках вже передбачених навчань збройних сил в інших частинах світу; підтримує постачання нелетального обладнання, яке вже здійснюється", - говориться в резолюції.

 

Окремим пунктом резолюції європарламентарі закликають Єврокомісію розробити стратегію щодо боротьби з російською пропагандою.

 

"Європарламент  закликає Європейську комісію і з питань європейської політики сусідства та розширення підготувати та подати до Європейського парламенту протягом двох місяців комунікаційну стратегію боротьби з російською пропагандистською кампанією, спрямованої проти ЄС, його східних сусідів і проти самої Росії, а також розвивати інструменти, які дозволили б ЄС та його державам-членам протистояти пропагандистській кампанії на європейському та національному рівнях", - говориться в резолюції.

 

Водночас попри очікування, документ не містить норми про визнання терористами "ДНР" та ЛНР", хоча частина депутатів й вимагала цього. Компромісом стала норма, що визнає вчинення терактів окремими сепаратистами.

 

"Європарламент засуджує акти тероризму і злочини, скоєні сепаратистами та іншими нерегулярними силами у східній Україні", - йдеться в документі.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:
http://expres.ua/world/2015/01/15/123944-yevroparlament-zaklykav-radu-yes-paralizuvaty-yadernu-finansovu-mic-rosiyi

 

Переглядів: 633 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 04:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024