Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 16 » Понад півсотні золотоніських дітей доглядають 10 кварталів лісу
19:13
Понад півсотні золотоніських дітей доглядають 10 кварталів лісу

 

В  ОЧІКУВАННІ  ВЕСНИ

 

 

 

Лісівники Золотоніського району на Черкащині проводять широку

просвітницьку діяльність та постійну роз’яснювальну роботу серед

місцевого  населення.

 

 

 

 

 

 

Особливий акцент в цьому напрямку спрямовується на учнівську молодь. Це зумовлене тим, що одним із пріоритетних завдань працівників лісового господарства є виховання у громадськості дбайливого ставлення до природи, і, зокрема, до лісу.

 

 

Екологічна культура має стати необхідною складовою виховання кожної людини, – наголошує головний лісничий Золотоніського лісгоспу Ігор Міщенко. – Тому потрібно починати із дітей, адже тільки тоді, коли закладемо з наймолодшого віку початковий фундамент «не зрубай, не покинь після себе сміття, посади дерево», отримаємо молодь з високою екологічною свідомістю.

 

 

 

 

Саме тому у Золотоніському лісгоспі протягом багатьох років на базі Коробівського навчально-виховного комплексу діє шкільне лісництво. Згідно договору між лісгоспом та Коробівським НВК за шкільним лісництвом закріплено 10 кварталів лісу загальною площею 338,5 га для проведення практичних занять, експериментально-дослідницької роботи, збирання насіння та лікарської сировини, охорони та захисту лісів. Членами шкільного лісництва є 51 учень – школярі 5-11 класів. Керує роботою лісництва рада, яка складається із учнів, вчителів та представників лісгоспу.

 

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

 

В 2014 році Золотоніський лісгосп разом зі шкільним лісництвом провів низку заходів. Так, в березні 2014 в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» силами шкільного лісництва спільно з працівниками лісгоспу було висаджено майже гектар соснового лісу, присвяченого 200-річчю з Дня народження Т.Г. Шевченка. Активно взяли участь школярі в дитячому конкурсі малюнків та творів «Людина та ліс». Протягом року було проведено ряд бесід, лекцій, екскурсій на еколого-природничу тематику. Крім того, члени шкільного лісництва допомагали доглядати за лісовими культурами на підприємстві.

 

У вересні учні старшої ланки провели дослід на тему: «Визначення середнього приросту за вегетаційний період саджанців сосни звичайної у лісових культурах». Результати, які отримали, були відповідно оформлені, зроблені певні висновки. Ніколи не забувають учні й про професійне свято лісівників – цього року працівники підприємства також отримали щирі та душевні вітання від своїх молодших помічників.

 

Щоб залучити і наймолодших до роботи з лісівництва, було вирішено організувати конкурс композицій з природних матеріалів. Прекрасні та незвичайні поробки з шишок, жолудів, осіннього листя та інших дарів лісу прикрасили кабінети навчального закладу.

 

У жовтні серед учнів шкільного лісництва відбувся конкурс малюнків «Золота осінь». Одностайно долучилися коробівські природолюби до осінньої обласної акції «Посади ліс» та висадили близько 10 тисяч сіянців сосни. А кошти, що були отримані в рамках заходу, передали до Червоного Хреста на потреби АТО.

 

Голова ради шкільного лісництва Ігор Міщенко займається в Малій академії наук і працює над роботою «Використання деревної біомаси як напрямок ефективного ресурсозбереження». Хлопець досліджує можливість використання відходів (гілля) від рубок по Золотоніському лісгоспу як альтернативний вид палива.

 

На уроках, які проводяться щотижня, керівник шкільного лісництва Лідія Береза та інженер з лісових культур Олена Лістрова допомагають школярам пізнавати ази лісівництва.

 

– Намагаюся, щоб кожен урок був не схожий на попередній, щоб дітям було цікаво, шукаю окремі підходи, – розповідає Лідія Береза. – Учням необхідно донести інформацію так, аби їм запам’яталося. Реалізувати це допомагають фахівці лісгоспу, яких часто запрошуємо до школи. Лісівники якнайкраще можуть розказати про різноманітні види робіт, які проводяться в лісовому господарстві, і, звісно, поділитися власним досвідом та секретами професії.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://novadoba.com.ua/13525-ponad-pivsotni-zolotoniskykh-ditey-doglyadayut-10-kvartaliv-lisu.html

 

 

 

Переглядів: 631 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 10:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024