Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 16 » У передмісті Хомса, де діє перемир'я, доставлена гуманітарна допомога
20:36
У передмісті Хомса, де діє перемир'я, доставлена гуманітарна допомога

 

ПЛОДИ  ПЕРЕМИР'Я

 

 

 

Гуманітарний конвой супроводжують

співробітники Міжнародного Комітету

Червоного Хреста і персонал агентства,

що діє в Сирії від імені ООН.

 

 

 

 

 

 

 

 

Велика партія гуманітарної допомоги доставлена в передмісті Ель-ваеров, що на півночі міста Хомс (165 км від Дамаска), де в четвер набуло чинності 10-денне перемир'я між сирійськими військами і озброєною опозицією.

 

Як повідомила телестанція "Аль-Маядін",  конвой супроводжують співробітники Міжнародного Комітету Червоного Хреста і працівники оонівських агентств, що діють в Сирії.

 

В Ель-ваеров (близько 300 тис. жителів) зберігається останній оплот бандформувань в околицях Хомса. За відомостями джерел в губернаторстві, там знаходиться близько 5 тис. бойовиків. Більше половини з них готові добровільно скласти зброю і пройти перевірку в правоохоронних органах, щоб повернутися до мирного життя. Решті, за умовами угоди з перемир'я, може бути надана можливість покинути передмісті по безпечному коридору.

 

Сирійська армія утрималася від проведення військової операції в густонаселеному північному передмісті, куди перемістилася два роки тому значна частина біженців з Старого Хомса та інших кварталів, де йшли вуличні бої.

 

Однак війська повністю блокували райони, захоплені повстанцями. 18 вантажівок доставили в п'ятницю продовольчі набори, яких буде достатньо для того, щоб прогодувати протягом місяця 43 тис. осіб. У найближчі два дні надійде допомога ще для 75 тис. мешканців.

 

"Гуманітарна пауза" в Ель-ваеров досягнута напередодні приїзду до Сирії спецпредставника генерального секретаря ООН Стаффана де Містури. Італійський дипломат має намір продовжити переговори з сирійським урядом про втілення в життя своєї ініціативи щодо заморожування військових дій в Алеппо - другому за величиною місті Сирії.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1703107

 

Переглядів: 503 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 13:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024