Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 17 » У райцентрі Кобеляцького району на Полтавщині працюють два пункти обігріву
20:50
У райцентрі Кобеляцького району на Полтавщині працюють два пункти обігріву

 

 

ДО ЗУСТРІЧІ МОРОЗІВ - ГОТОВІ

 

 

 

Традиційно, вони розташовані в приміщенні Кобеляцької районної центральної

лікарні та на базі підрозділу державної пожежно-рятувальної частини № 7.

 

 

 

 

 

 

Ми вирішили навідатись до пунктів обігріву. Начальник державної пожежно-рятувальної частини № 7 Володимир Дубовик розповів, що їхній пункт обігріву працює вже чотири зими поспіль.

 

Цього року він розпочав свою роботу з середини грудня, у перші морози. У пункті обігріву виділена спеціальна окрема кімната, де одночасно можуть перебувати близько п’ятнадцяти людей. Адже в приміщенні є три ліжка та дванадцять посадкових місць.

 

Також там забезпечено цілодобове чергування рятувальників. Відвідувачам вони пропонують відігрітися гарячим чаєм. А в разі необхідності і забезпечать теплим одягом.

 

 - Минулого року школярі з Кобеляцької школи № 2 зібрали гуманітарну допомогу і передали її до Товариства Червоного Хреста. Останні частину речей привезли до пункту обігріву. Весь зібраний школярами одяг залишився в запасі і на цей рік, - сказав рятувальник.

 

Також він наголосив на тому, що варто берегтися від переохолодження та дотримуватись елементарних правил безпеки. Адже протягом минулої зими в районі було зафіксовано дев’ять випадків обмороження. Як правило, усі вони виникали на фоні алкогольного сп’яніння.

 

Ще один пункт обігріву знаходиться в приміщенні Кобеляцької районної центральної лікарні. Заступник головного лікаря з лікувальної справи Людмила Глова розповіла, що пункт обігріву працює з початку грудня.

 

Режим роботи — цілодобовий. Спеціально для цього виділили не одне відділення, як це було раніше, а декілька. І відвідувачів прийматимуть там, де будуть вільні місця. У разі потреби їм можуть запропонувати зігрітися гарячим чаєм.

 

 - За весь цей період роботи пункту обігріву в нас була лише одна відвідувачка, - сказала Людмила Іванівна.

 

Насамкінець ми поцікавились у рятувальників про першу медичну допомогу, яку варто надавати при обмороженні. Вони повідомили, як тільки з’являються перші симптоми (воскові плями та оніміння шкірних покривів), терміново варто перейти в тепле приміщення.

 

Перша допомога при переохолодженні не складна. Варто зігрітися, посидіти у теплому приміщенні кілька годин та поїсти. У разі обмороження слід терміново звернутися до лікаря. У крайньому випадку, треба переодягнутися: зняти мокрий одяг і вкутатись у теплі простирадла й ковдри. Не можна чіпати обморожені ділянки тіла.

 

У жодному разі не зігрівайте пошкоджені частини тіла гарячою водою або біля гарячих батарей, тому як це може призвести до більш глибокого пошкодження. Також не можна розтирати уражені ділянки тіла спиртом, а тим більше - снігом.

 

У випадках, коли площа обмороження більша за долоню, після відігрівання людина відчуває млявість і сонливість, перемерзлі кінцівки залишаються білими, слід викликати швидку допомогу.

 

Обов’язково варто пити якомога більше рідини: будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла і покращать циркуляцію крові.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://exo.in.ua/?page=new&id=28691

 

Переглядів: 549 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 04:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024