Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 18 » Точка перетину горя і милосердя
11:03
Точка перетину горя і милосердя

 

СОЦІАЛЬНЕ  «ДНО» – ЗАТЯГУЄ

 

 

 

«Допоможіть прожити…», або новий бізнес

у місті Нікополі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Влітку та восени біля супермаркетів нашого міста та на ринках Нікополя можна було побачити волонтерів зі скриньками, які нібито збирали гроші на лікування дітей.

 

 

Наплив «прохачів милостині» тоді збентежив багатьох. Ми неодноразово  писали про них та навіть викликали міліцію. Наші статті про жовтеньких волонтерів з БФ «Беніфіціум» користувалися популярністю у соціальних мережах. Велика цікавість людей до нового благодійного фонду в місті призвела до його зникнення…

 

 

Аж ось взимку на нікопольських вулицях все частіше стали  зустрічати людей, які підходять до перехожих і благають про матеріальну чи харчову допомогу.

 

 

Та не тільки на вулицях їх можна зустріти… Вони часто ходять по магазинах, адвокатських конторах, приватних лікарнях та просять щось поїсти або гроші, говорячи, що вони з Донеччини. Також біля супермаркетів з’явилося багато літніх людей або жіночок з дітьми і табличками в руках із написом: «Допоможіть».

 

 

 В сучасних умовах вижити складно…Ціни збільшилися у декілька разів, а заробітна плата залишилась незмінною. В країні йде війна. Народ допомагає армії. Багатьом довелось покинути рідні домівки та переїхати в інші міста. Українські переселенці не залишаються без уваги влади, волонтерів та іноземців.  Їм намагаються підшукати житло, надають соціальні послуги, допомагають з одягом та їжею…

 

 

Якось, ідучи містом, я замислилась: «А чи не новий бізнес створили на добрих серцях нікопольчан?»

 

 

Адже занадто багато жебраків, що благають про допомогу. Як дійти до магазину, вони  знають. Чому ж не можуть піти до соціальних служб міста, або, наприклад, звернутись до Товариства Червоного Хреста.

 

 

Мене дивують молоді жінки  з дітьми, які заради грошей стоять з немовлятами на морозі. Так, можливо, у вас виникне питання: «А якщо немає грошей, то як бути молодим батькам?».

 

 

Відповідь проста:  йти до соціальних служби (р-н 8-го кварталу) - там точно допоможуть . А ще краще – влаштуватись на роботу. Хоч і на мінімальну зарплатню. До речі, зараз переселенців працевлаштовують у першу чергу.

 

 

Годувати і одягати вимушених переселенців добрі люди постійно  не будуть. У кожного з нас є сім’я та свої проблеми. І ми не такі багаті, аби надавати матеріальну допомогу всім, хто її просить.

 

 

Автор - Марина Щученко

 

 

Фото -nikopolnews.net

Джерело:

http://nikopolnews.net/socium/tendencii/1976-dopomozht-prozhiti-abo-noviy-bznes-u-mst.html

 

Переглядів: 536 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 06:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024