Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 18 » Виступ Матвія Ганапольського по радіо «Ехо Москви»
21:19
Виступ Матвія Ганапольського по радіо «Ехо Москви»

 

РОСІЯ  ПРОТИ  ВІЙНИ

 

     

 

     Днями Матвій Ганапольський (на знімку) виступив

     по радіо «Ехо Москви», де спробував окреслити

     актуальні проблеми війни і миру, від яких залежить

     не тільки добробут країни, але і саме життя її

     громадян.  Він, зокрема, сказав:

 

 

 

 

 

 

 

"Послухайте, але ж історія про гуманітарний конвой - вона зовсім не про конвой. Ось дивіться, Росія відторгнула Крим. Не важливо чому, важливо що вирішила - треба забрати. І забрала. Їй кажуть - ти порушила всі мислимі міжнародні закони, обнулила непорушність кордонів і т.д.

 

 

Росія відповідає: знаєте, от я так вирішила, значить так і буде. І тут же вирішила влаштувати ДНР-ЛНР. Не важливо зараз, чому вона так вирішила - важливо, що вирішила і зробила.

 

 

Почалася війна, стали гинути люди. Ще раз, ця війна почалася тому, що Росія так захотіла. Гаразд, Захід ввів санкції. Як вони діють, добре видно. Далі збитий літак. Санкції поглиблюються, але Росія не тільки не приховує допомогу  Луганді, але вже відправляє туди техніку і людей відкрито.

 

 

Далі, Росія придумала гуманітарний конвой. Не важливо, навіщо вона його придумала, важливо, що ось вона вирішила, що він увійде на територію України, хоч ви там всі зі своїми протестами здохніть. І вона вводить цей біленький конвой, без згоди не те, що українського, а й Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

 

І ось зараз по території України йдуть недозволені вантажівки з незрозумілою метою. Багато вантажівок. І весь світ гадає, а що буде далі. Тобто, війна загостриться, або зайдуть і вийдуть.

 

 

Слухайте, у мене питання.

Мені все одно, з якою метою ці безумці влаштовують виставу, і що у виправдання бреше їх свита. У мене питання зовсім не до цих безумців.

 

 

У мене питання до міжнародних інститутів, до Меркель, там, до Обами. Чи означає те, що відбувається, що є така окрема країна Росія, і їй можна ВСЕ.

 

 

Чи означає це, що їй, чомусь, не писані жодні міжнародні правила, що їй можна порушувати будь-які міжнародні закони, причому, абсолютно безкарно.

 

 

Зауважте, моє питання носить чисто формальний характер, я просто хочу зрозуміти правила мого існування та існування моїх близьких. Я просто питаю: для Росії є правила політики, правила існування з сусідами і т.д? Або їй все дозволили і цих правил немає? Не важливо чому дозволили, важливо є правила, чи ні?

 

 

Тільки це питання не про слова "ой, ми стурбовані; ой, ми, типу, протестуємо, ми не потиснемо йому руки, ми відвернемося, коли він буде з шампанським проходити повз нас".

 

Насправді, Россі правила писані, чи вже ні?

Так, чи ні?

 

 

Тут є друге питання: а якщо їй можна, то чи означає це, що світ тепер грає без правил. І що до відрізаної голови західного кореспондента іракськими бойовиками, я можу ставиться спокійно, як до російської агресії. Або до вбивства чорношкірих підлітків у США в Фергюсоні. Ну, вирішили відрізати, так відрізали. Вирішили вбити, ну і вбили, чого там.

 

 

Тобто, мабуть міжнародним інститутам пора відповісти на питання - ми живемо хоч за якимись правилами, або зараз правило тільки одне: якщо не можна, але дуже хочеться, то можна.

 

 

Цю відповідь доведеться сформулювати і Меркель, і Обамі, тому що Оруелл з його "Мир - це війна, а війна - це мир" зараз підійшов, власне, до цивілізованого світу дуже близько.

 

 

І правильно усвідомити, що відбувається - це завдання найбільших політиків світу і міжнародних інститутів. Якщо вони це не зроблять в найближчі години (!), то вся Європа буде палахкотіти у вогні "гуманітарної операції", а західним лідерам будуть відрізати голови (буквально) ввічливі зелені чоловічки . Або сині. Тому, що якісь, зовсім арабські терористи вирішать, що законів більше немає. І їм так треба.

 

 

До речі, можна ж і ракети на Кубі знову розмістити. Так, Обама, звичайно, подзвонить в Кремль, але йому там дадуть відповідь, що він не Кеннеді і "нехай їсть свій банан" - адже це новий тренд у російських політиків так патріотично відповідати.

 

 

А ще скажуть, що Хрущов давно помер, так що, ракети «не заберуть», тому що "нам так треба", так хочеться.

 

 

Я чому знову задаю це питання. Тому що, коли одній країні дуже хочеться, а інші країни не можуть їй пояснити, що "перехочется", то справа може закінчиться великою війною, мільйонами біженцем, крахом красивої Європи та високотехнологічної Америки.

 

 

Таку війну ми вже пережили. Вона називалася Друга світова. І, нагадаю, вона спалахнула тільки тому, що одному з божевільних "так захотілося".

Коротше кажучи, потрібна відповідь. Прямо зараз потрібна відповідь".

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

https://www.facebook.com/russianowar/photos/a.408369365965690.1073741828.408357582633535/485266538275972/?type=1&fref=nf

 

Переглядів: 686 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 13:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024