Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 20 » Червоний Хрест має намір продовжувати надання допомоги жителям сходу України
18:34
Червоний Хрест має намір продовжувати надання допомоги жителям сходу України

 

МІСІЯ  ПРАЦЮВАТИМЕ  ДАЛІ

 

     

 

     Незважаючи на загострення ситуації в регіоні,

     співробітники Комітету залишаються

     в Донецьку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) має намір продовжувати надання допомоги постраждалому населенню сходу України, незважаючи на загострення ситуації в регіоні. Як повідомила журналістам у Женеві офіційний представник МКЧХ Анастасія Ісюк, співробітники Комітету залишаються в Донецьку.

 

"Ми сподіваємося, що ситуація стабілізується і ми зможемо продовжити допомагати людям", - сказала вона.

 

"З грудня ми нарощували надання допомоги найбільш уразливим групам населення по обидві сторони лінії фронту. У нас були плани і на нинішній тиждень, але зараз все залежить від ситуації щодо гарантування безпеки", - зазначила офіційний представник.

 

Анастасія Ісюк звернула увагу на "дуже скрутне становище", в якому опинилися жителі Донецького і Луганського регіонів, які не одержують соціальних виплат, призупинених владою в Києві.

 

"Ми готуємо плани розподілу продовольства, предметів гігієни, медичних матеріалів", - повідомила представник МКЧХ.

 

З жовтня по січень МКЧХ доставив більше 2 тис. тонн гуманітарної допомоги жителям Донецького і Луганського регіонів. Допомогу отримали більше 45 тис. осіб. Муніципальній владі були передані покрівельні матеріали та інструменти для проведення ремонту. Близько 35 тис. переміщених осіб, які знайшли притулок в Харкові і Маріуполі, отримали ваучери, кожен на суму в 200 гривень (трохи більше 15 доларів). Допомога була надана також 60 тис. біженців з України на території Росії та Білорусії

 

Як повідомила Ісюк, у відповідності зі своїм мандатом, МКЧХ здійснює також "гуманітарні відвідування" тюрем та інших місць, де перебувають затримані у зв'язку з нинішнім конфліктом люди. З 15 січня такі відвідування почалися в Донецьку.

 

Раніше представники МКЧХ змогли відвідати місця затримання, що знаходяться під контролем української влади, - в Запоріжжі, Одесі, Харкові, Маріуполі та Києві. Мета подібних візитів, пояснюють в МККК, полягає в "моніторингу поводження із затриманими та умов їх утримання, включаючи наявність їжі та медикаментів".

 

Сторони конфлікту на Україні повинні дотримуватися гуманітарного права. Таку позицію Міжнародного Комітету Червоного Хреста висловила офіційний представник організації Анастасія Ісюк.

 

"Ми дуже стурбовані ескалацією боїв. Ми сподіваємося, що плани припинення вогню набудуть чинності і будуть здійснюватися", - сказала вона.

 

За словами Ісюк, Червоний Хрест нагадав сторонам, що "безладні атаки, в яких мішенню можуть стати цивільні об'єкти, заборонені міжнародним гуманітарним правом".

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1708875

 .

 

Переглядів: 548 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 07:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024