Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 21 » Різдвяна акція фундації Максиміліан – Кольбе - Верк у Львові
16:13
Різдвяна акція фундації Максиміліан – Кольбе - Верк у Львові

 

СВЯТО,  ОБПАЛЕНЕ  ВІЙНОЮ

 

 

 

П'ятий рік до Львова з різдвяними привітаннями та подарунками

для підопічних Медико-соціального центру Львівської обласної

організації Товариства Червоного Хреста України  приїздять

гості з Німеччини та Польщі.

 

 

 

 

 

Ми вже неодноразово писали про фундацію "Максиміліан-Кольбе-Верк", але кожного разу радісно зустрічатися з її представниками, котрі несуть світло і радість підопічним Червоного Хреста на Львівщині.

 

 

 

 

 

Відбувся святковий різдвяний благодійний обід для 40 підопічних Червоного Хреста, в обителі греко-католицької семінарії в Брюховичах для 11 осіб була організована тижнева релаксація, а 42 людини одержали різдвяні продуктові подарунки.

 

 

 

 

З привітальними промовами виступила представниця-волонтер від організації Максиміліан – Кольбе - Верк пані Урсула Фокс, директор Медико-соціального центру для колишніх в'язнів фашистських концтаботів з м. Лодзь  пані Ева Тонацька та сестра Магдалена - служителька церкви, які опікувались старшими людьми зі Львова та області під час відпочинкової програми.

 

 

 

 

 

Зі словом - привітанням виступила директор МСЦ  ЛОО ТЧХ України Ніна Добренька, а потім з різдвяними колядками та словами побажання добра миру і здоров'я завітала на зустріч голова Залізничної РО ТЧХ м. Львова Уляна Стельмах, яка на бандурі виконала колядки, за що була нагороджена оплесками і словами вдячності від підопічних Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

Також прийшов на зустріч онук колишньої  ув'язненої Анастасії Корзун, яка відійшла з життя, але залишила пам'ять про себе, яку проносить через життя Павлик Корзун, студент університету ім. І. Франка, який виконав два сольних номери на віолончелі в пам'ять бабусі і всіх, хто загинув в концтаборах та зараз в мирні часи в збройному конфлікті на Сході України.

 

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

 

 

 

 

Турботу  опікунів з Німеччини і Польщі наші підопічні відчували щогодинно і щохвилинно протягом 6 днів, які вони провели в Брюховичах в обителі греко-католицької семінарії. В ці чудові різдвяні свята  одинокі люди відчували, що вони в родині, так як поряд були товариші і товаришки часів фашистської неволі, були люди, які турбувалися про них, дбали за їх повноцінний відпочинок.

 

Спільно проводили вечори за колядками, проявились таланти наших підопічних. Пан Онуфрій Дудок, колишній в'язень концтабору Освенцім  в свої 89 років виконав пісню на іспанській мові, так як пам'ятав її ще з часів, коли в концтаборі перебував разом з товаришем по неволі з Іспанії.

 

Анна Черкашина здивувала всіх надзвичайно багатим репертуаром пісень, які вона знала на зубок і вміло виконувала, як справжня співачка.

 

Було приємно відчувати інтелігентність наших людей, які збідніли матеріально, але високо освічені і піднесені духовно. Це такі, як пані Зінаїда Гриневич - колишня бранка концтабору Освенцім, Ніна Нумма, Ванда Дубно та інші. Це активні люди, хоч вже у віці. Вони - не вибагливі для себе, і наші гості - опікуни були щиро раді спілкуванню з цими людьми залізного гарту і високого патріотизму.

 

 

 

 

 

В відпочинкову програму був включений вечірній різдвяний концерт у Львівському  оперному театрі ім. С.Крушельницької.

 

 

 

 

 

Все це стало можливим, завдячуючи давній співпраці Баденського Червоного Хреста - директор Біргіт Захерер та заступник Андреас Формела, та Львівської ОО ТЧХ України, - голова Валентин Мойсеєнко, директор МСЦ ЛОО ТЧХУ Ніна Добренька.

 

 

До цієї співпраці доклалися також активісти Червоного Хреста, зокрема німецький фотожурналіст Тілль  Майєр, про якого ми вже неодноразово писали.

 

 

 

 

Всі організаційні заходи святкової програми проводив Медико-соціальний центр Львівської обласної організації Червоного Хреста – персонально директор Ніна Добренька, старша медична сестра патронажної служби Ірина Валько, медична сестра Оксана Паливода. 

 

 

 

 

Найбільша нагорода за всі труди - вдячність підопічних. Люди, задля яких працювали у ці дні добротворці, залишили позитивні відгуки, які свідчать, що святковою програмою, хоч і обпаленою колишньою і теперішньою війнами, вони залишилися задоволені.

 

 

 

 

 

 

Фото - Ірини Валько, колаж – з відкритих джерел в Інтернеті

Прес-служба  Львівської ОО ТЧХ України                                          

 

 

Переглядів: 659 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 04:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024