Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 23 » У Харкові відкрили модульне містечко для переселенців – за допомоги Німеччини
00:47
У Харкові відкрили модульне містечко для переселенців – за допомоги Німеччини

 

НОВОСІЛЛЯ  ДЛЯ  ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

 

     

     У Харкові відкрили містечко для внутрішньо

      переміщених осіб. На черзі відкриття ще

      шести таких містечок у регіонах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомили сьогодні у прес-службі віце-прем’єр-міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

 

Як зазначається у повідомленні, переселенці зі сходу України – 84 сім’ї, половина з яких – багатодітні, та три сім’ї з дітьми з особливими потребами (всього 383 особи) – тепер проживатимуть у комфортному містечку у Харкові, спорудженому саме для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Це модульне містечко, яке складається з десяти будинків квартирного типу (100 житлових модулів), трьох гуртожитків (84 модулі), пральні (два модулі) й адміністративно–господарського блоку (три модулі). Тимчасове житло укомплектоване ліжками, шафами, матрацами, наматрацниками, постільним приладдям, столами, стільцями, кухонним інвентарем, холодильниками, засобами особистої гігієни, санвузлами, відповідно до запланованої чисельності людей. Окреме житло додатково обладнане санвузлами для людей з обмеженими можливостями. Все це – допомога, надана Україні Німеччиною.

 

Провідати мешканців містечка прибули віце-прем’р-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Німеччина Крістоф Вайль. Вони поспілкувалися з мешканцями містечка, привітали їх з новосіллям та ознайомилися з умовами їх проживання у модульному житлі.

 

«Для нас важливим було якнайшвидше завершити всі роботи – підготувати майданчики, підвести комунікації, змонтувати модулі, провести випробування систем життєзабезпечення. І ось результат. У жовтні-листопаді Німецька Сторона поставила Україні модулі, сьогодні люди вже заселяються у тимчасове житло», – сказав Геннадій Зубко.

 

Він передав Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Німеччина Крістофу Вайлю слова подяки німецькому народу за допомогу і підтримку народу України.

 

Геннадій Зубко також подякував будівельникам та працівникам підрозділів ДСНС за якісну і швидку роботу.

 

Віце-прем’єр-міністр поінформував, що ще шість таких містечок відкриють у Запоріжжі, Дніпропетровську та Дніпропетровській області – у містах Дніпродзержинськ, Нікополь, Кривий Ріг, Павлоград. Загалом всі містечка розраховані на проживання в них майже 3,5 тис. осіб.

 

«Важливо, щоб сьогодні кожен збагнув, що в нашій країні немає внутрішнього конфлікту. Український народ єдиний. Зовнішня агресія змушує сьогодні українців з Донбасу покидати свої домівки. Українська влада та весь народ України сьогодні роблять все можливе, щоб полегшити страждання цих людей, а також щоб вони отримали змогу якнайшвидше повернутися до рідного додому», – сказав віце-прем’єр.

 

Геннадій Зубко також повідомив, що зараз у регіонах, де сьогодні проживають внутрішньо переміщені особи, формують перелік необхідних товарів та медикаментів, яких потребують переселенці.

 

«Маючи таку чітку інформацію по кожній області, нам буде легше спільно з гуманітарними місіями забезпечувати всім необхідним цих людей», – сказав урядовець.

 

Довідка.

Містечко для внутрішньо переміщених осіб розміщено на майданчику площею 1,07 га за адресою проспект 50-річчя СРСР, 27-г, у м. Харків.

Воно передано на баланс комунального підприємства, яке в подальшому укладатиме договори із людьми, які проживатимуть у будинках. Договір укладатиметься на один місяць із можливістю його пролонгації.

Заявки людей на проживання у містечку розглядала спеціально створена комісія, до складу якої увійшли представники ДСНС України, Департаментів соціального захисту та охорони здоров’я Харківської ОДА, представники волонтерських організацій.

У період з 10 жовтня по 11 грудня переселенці мали змогу подати на розгляд комісії заявку щодо можливості проживання у містечку. Всього за цей період було зареєстровано 2453 заявки. Пріоритет у відборі надавався багатодітним родинам (від трьох дітей у сім’ї) та родинам, в яких проживають діти з обмеженими можливостями.

Перед заселенням з кожним мешканцем проведений інструктаж з питань внутрішнього розпорядку, пожежної безпеки та експлуатації електропобутових приладів.

Нагадаємо, протягом листопада-грудня 2014 року у трьох областях України – Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях тривав процес спорудження 7 транзитних містечок із модулів, що були надані Україні у якості гуманітарної допомоги Урядом Німеччини.

Усього до України надійшло 1368 модулів, які були доставлені 596 автомобілями. Загалом змонтовано 67 10-ти модульних блоки, 20 – 27-ми модульних блоки та 4 – 28-ми модульний та 14 адміністративно-господарчих блоків. Зазначена кількість будинків розрахована на заселення 3488 внутрішньо переміщених осіб. На цей час завершено монтаж інженерних комунікацій, підключення їх до будинків та проведення пусконалагоджувальних робіт.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zik.ua/ua/news/2015/01/22/u_harkovi_vidkryly_modulne_mistechko_dlya_pereselentsiv__za_dopomogy_nimechchyny_558292

 

Переглядів: 1034 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 03:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024