Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 23 » Житомирська митниця пропустила 151 вантаж з гуманітарною допомогою
18:58
Житомирська митниця пропустила 151 вантаж з гуманітарною допомогою

 

ЗНАЙШЛИ  СПІЛЬНУ  МОВУ

 

 

Сьогодні, 23 січня, в облдержадміністрації  відбулася

нарада з отримувачами гуманітарної допомоги, яку

провели заступник голови облдержадміністрації

Ярослав Лагута та директор департаменту сім’ї,

молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь.

 

 

 

 

 

 

Про це «Ваші ІНТЕРЕСи» повідомила  прес-служба облдержадміністрації.

 

Ярослав Лагута висловив сподівання, що завдяки спільним зусиллям і прагненням влади і громадськості вдасться досягти перемоги і миру в Україні. Посадовець закликав представників організацій, які отримують та розподіляють гуманітарну допомогу, до діалогу та запропонував їм поділитися корисним досвідом своєї діяльності.

 

Начальник управління організації митного контролю Житомирської митниці Сергій Слухов доповів про стан проходження гуманітарної допомоги в області.

 

Так, за минулий рік у 2,5 раза збільшилася кількість таких вантажів. Якщо у 2013 році їх було 60 (на суму 2 млн грн), то у 2014 році –151 (на суму 9,8 млн грн). А в січні цього року вже оформлено 7 вантажів гуманітарної допомоги (на суму 1,6 млн грн). В нашу область здебільшого надходять дитячі іграшки, постільна білизна, матраци, ліжка, б/в одяг, дитячі подарунки, посуд та валізи.

 

За словами Сергія Слухова, митниця не стоїть осторонь сприяння волонтерським організаціям, які надають допомогу військовослужбовцям в зоні АТО. Так досягнуто домовленостей із власниками складів тимчасового зберігання, що вони безкоштовно надаватимуть свої приміщення для гуманітарної допомоги. Окрім цього, митні брокери безкоштовно здійснюватимуть декларування вантажів для потреб АТО.

 

Світлана Гресь повідомила, що до Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги на Житомирщині внесено 32 підприємства, а саме – 14 благодійних фондів, 5 установ та 13 релігійних організацій. Документи ще двох зараз розглядаються. Директор департаменту закликала представників благодійних та релігійних організацій долучитися до оздоровлення дітей у 2015 році, оскільки в області в цьому напрямку вже є успішний досвід минулих років.

 

Ярослав Лагута звернувся до представників благодійних організацій з проханням допомогти пораненим бійцям 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади, які боронили Донецький аеропорт. Зараз військові найбільше потребують крапельниць та фізрозчинів. Голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександр Богдан повідомив, що готовий передати пораненим перев’язувальні матеріали.

 

Підбиваючи підсумки наради, Ярослав Лагута зазначив: «Приємно констатувати, що представники обласної влади та організацій, які надають гуманітарну допомогу, знайшли спільну мову і досягли порозуміння. Сподіваюся, що ми й надалі будемо співпрацювати та допомагати тим, хто потребує нашої підтримки і розуміння».

 

Заступник голови облдержадміністрації висловив подяку представникам організацій, що надають допомогу вимушеним переселенцям та військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції.

 

 

Фото – прес-служби Житомирської ОДА

Джерело:

http://www.interesu.info/?action=news_inf&id=35474

Переглядів: 581 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 05:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024