Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 23 » У переселенців на Кіровоградщині, крім побутових, є і психологічні проблеми
21:30
У переселенців на Кіровоградщині, крім побутових, є і психологічні проблеми

 

ПОДБАТИ  ПРО  ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

 

     

 

     22 січня у Кіровоградському прес-клубі відбулося

     спілкування у рамках круглого столу, куди були

     запрошені громадські активісти та волонтери,

     що опікуються проблемами переселенців на

     Кіровоградщині, представники влади, а також

     журналісти.

 

 

 

 

 

 

 

Мова йшла про ті проблеми, які мають переселенці. В основному про проживання, працевлаштування та психологічні проблеми.

 

Станом на 22 січня 2015 року Кіровоградщина стала домівкою для 5794 сімей, 305 з яких – з Криму. І якщо спочатку ніхто не був готовий до такого напливу людей, то зараз створено Вільний Банк будинків у селах Кіровоградської області, куди селять переселенців зі сходу.

 

Також, у Кіровоградській ОДА створено штаб, кабінет 112, куди можна звернутися по допомогу за телефоном 101. Питання працевлаштування було вирішено для 128 осіб (хоча зверталося приблизно 600). 245 діток забезпечені дитячими садками, 1058 – школами, та 20 – навчанням в університетах. Більш глобальною, як розповідають волонтери, є психологічні проблеми.

 

«Мій ранок почався з того, що до мене звернулася жінка зі словами,  «я пенсіонер і я не знаю як далі прожити своє життя». І таких прикладів я можу навести масу. Кожен з переселенців їхав до нас як на ворожу територію, будучи психологічно подавленим та обмеженим в інформаційному просторі», - розповідає заступник голови ОДА Віта Атаманчук.

 

Тому представники влади переконані в тому, що якщо пересічні кіровоградці гуманно ставитимуться до переселенців, то на одну проблему стане менше.

 

Про проблеми працевлаштування переселенців розповів  і керівник громадської організації «Фундація Прав Людини» Євгеній Фомін.

 

Проект Євгенія вже декілька років поспіль допомагає працевлаштуватися тим, хто проявляє таке бажання. За теперішньої ситуації в країні такими людьми в більшості стали переселенці.

 

«Наше гасло: тримаємо руку на пульсі змін, тому коли до нас приїжджали в одних лише майках та капцях, але зі зварювальним апаратом у руках, ми не могли відмовити», - запевняє Євген.

 

Представники організацій «Армія спасіння» та  Червоний Хрест звернулися до присутніх з проханнями про допомогу, кажучи, що вона зайвою не буде. Зокрема, активісти приймають одяг, їжу, дитячі іграшки, а також інші речі першої необхідності.

 

Автор - Катенина Грібінюк

 

 

Фото – www.gre4ka.info

Джерело:

http://gre4ka.info/suspilstvo/16015-u-pereselentsiv-na-kirovohradshchyni-krim-pobutovykh-ie-i-psykholohichni-problemy

Переглядів: 711 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 08:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024