Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 24 » В Одесі збудують табір для переселенців зі сходу і Криму
14:17
В Одесі збудують табір для переселенців зі сходу і Криму

 

СОЦІАЛЬНЕ  СЕЛО  БІЛЯ  МОРЯ

 

     

     В Одесі заявили про ініціативу створити

     тимчасове поселення для біженців зі східних

     областей та Криму, які туляться в санаторіях

     області.

 

 

 

 

 

 

 

 

Подібні вже є на Харківщині і плануються в Дніпропетровській області. Всього ж на сьогоднішній день близько 360 донеччан і луганчан мають намір залишитися в Одесі. А оскільки санаторії вже кілька місяців як не повністю отримують фінансування, громадські діячі запропонували концепцію "соціального села", передає "Сегодня".

 

 З 5 жовтня оплата за проживання та харчування біженців в санаторіях області лягла на обласний бюджет, за рахунок якого люди будуть міститися в здравницях до кінця зими. Потім – опиняться під загрозою нового переселення.

 

"Серед охочих залишитися – багато хворих людей, інвалідів. Їм нелегко пересуватися на візках, і тому їх не можна переселяти в села – повинна бути нормальна інфраструктура, доступ до лікарень", – пояснив "Сегодня"

ініціатор проекту, президент "Європейської асоціації прав інвалідів" Олег Дрюма.

 

За його словами, модульні будиночки для селища будуть зроблені за сучасними технологіями – конструкцію вартістю 320 тисяч гривень можна звести всього за 7-10 днів, а витримати вона зможе навіть 40-градусний мороз. Для розміщення нових жителів регіону необхідно як мінімум 40 будиночків, в кожному з яких будуть проживати по дві сім'ї.

 

"Наше завдання – отримати фінансування. Ми вже поговорили з начальником штабу ДСНС, ведемо переговори з міжнародними організаціями, в найближчі дні плануємо зустрітися з замгубернатором", – розповів Дрюма.

 

Будівництво селища мають намір почати в березні. В ОДА ініціативу схвалили, але зазначили, що головна заковика – в грошах.

 

"Справа хороша, але не за рахунок обласного бюджету. От якщо будуть закордонні гранти... Крім того, поселення треба будувати з робочими місцями, інакше в ньому немає сенсу", – вважає глава департаменту соцзахисту Ірина Маркевич.

 

У свою чергу керівник проекту "Всеукраїнське Віче" і волонтер Олена Калугіна вважає, що поселення – оптимальне рішення проблеми, що склалася для вимушених переселенців.

 

"У санаторіях велика проблема – ніхто не оплачує там комунальні послуги, харчування. Маючи своє житло, вимушені переселенці зможуть влаштуватися на роботу, забезпечувати свої сім'ї. Крім того, це і питання психологічного розвантаження", – вважає фахівець.

 

Нагадаємо, під Одесою затримали чергового диверсанта зі снайперською гвинтівкою і триколором.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:
http://expres.ua/news/2014/12/21/122102-odesi-pobuduyut-tabir-pereselenciv-zi-shodu-krymu

 

Переглядів: 640 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 09:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024