Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 26 » У Маріуполі Червоний Хрест створив загін оперативного реагування, який взяв участь у ліквідації наслідків обстрілу
00:47
У Маріуполі Червоний Хрест створив загін оперативного реагування, який взяв участь у ліквідації наслідків обстрілу

 

ЗА  ПОКЛИКОМ  СУМЛІННЯ

 

     

      У Маріуполі Червоний Хрест у квітні створив загін оперативного

      реагування, який у ці дні воєнної кризи проявив себе у повній

      мірі

 

 

 

 

 

 

 

У день обстрілу, 24 січня, у мікрорайоні «Східний» можна було бачити і волонтерів Червоного Хреста, які надавали медичну допомогу пораненим, організовавали їх транспортування, супроводжували до лікарень тощо.

 

 

 

 

 

«Одним із статутних завдань Товариства Червоного Хреста України є надання медичної і гуманітарної допомоги під час надзвичайних ситуацій, збройних конфліктів та в мирний час. З цією метою при маріупольському Червоному Хресті створений загін оперативного реагування, основним завданням якого є захист життя громадян, попередження та полегшення людських страждань», - повідомила 0629.com.ua заступник голови Маріупольської міської організації товариства Червоного Хреста Ірина Зарубіна.

 

Як зазначили в Червоному Хресті, загін складається з осіб, навчених правилам надання першої долікарської допомоги та підготовлених для роботи під час надзвичайних ситуацій, у масових скупченнях людей.

 

Слід зазначити, що волонтери загону працюють в жилетах Червоного Хреста і захисних касках і перебувають під захистом Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

Нещодавно загін швидкого реагування було оновлено і доукомплектовано майже за два тижні спільними зусиллями Євгена Чако і його помічників. Презентація відбулася 15 січня. Тоді ніхто не сподівався, що бойове хрещення новобранців відбудеться так швидко.

 

 

 

 

До стандартних завданням з надання першої допомоги, евакуації поранених 24 січня додався шматок "інженерної" роботи по перекриттю газових труб, пошуків джерел небезпеки в пошкодженому будинку або приміщенні.

 

 

 

 

 

 

«Тільки повернулися з Східного. Розмір руйнувань і постраждалих зашкалює. Співробітники рятувального загону Червоного Хреста були на місці з перших повідомлень про обстріл. Вибиті шибки у будинках, палаючий ринок, люди в розгубленості і нерозуміння того, що відбувається. Багато в поспіху їдуть. Кругом запах гару і скла під ногами. Практично у всіх висотних будинках вибито скло, відключені світло, вода і газ. На вулицях допомагали чим могли: перев'язки порізів від склопаду, транспортування інвалідів з багатоповерхівок, допомога медикаментами. Після обіду допомога в установці пункту обігріву, привезли ковдри (близько 1,5 тис.) і їжу швидкого приготування. Завтра з ранку знову на чергування, починається робота по відновленню». – Зазначив 24 січня на своїй сторінці у Фейсбуці Євген Чако (на знімку).

 

 

Сьогодні, 25 січня, проблем не зменшилося: рятувальники працювали у пункті першої допомоги, організованому у наметі.

 

 

 

 

 

 

Всі волонтерські та громадські організації міста, Маріупольське відділення Червоного Хреста, військові та МНС мобілізувалися на надання допомоги постраждалим жителям.

 

 

 

 

 

 

Організовано пункт надання першої медичної допомоги, видача теплих ковдр, підвезена питна вода і організована точка продажу хліба. У наметі дівчинки-волонтери роблять чай, каву, бутерброди і роздають людям.

 

 

 

 

 

Хлопці-волонтери рубають на дворі дрова, бо тепло взимку, то проблема номер один.

 

 

 

 

 

Торгівля і добротворці підвозять постраждалим гарячий хліб.

 

 

 

 

Подбали рятувальники і про питну воду.

 

 

 

 

Словом, Маріуполь – живе, бореться, і сповнений бажання здолати всі випробування. Мерія обіцяє надати тимчасове житло всім, чиї будинки знищені вчорашнім обстрілом

 

 

 

Фото - https://www.facebook.com/groups/386444794847596/

 

За матеріалами інтернет-видань підготувала

Ірина Апостолюк

 

Переглядів: 691 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 11:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024