Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 27 » В МЗС України заявили, що черговий «гуманітарний конвой» Росії буде розглядатися як акт агресії
22:06
В МЗС України заявили, що черговий «гуманітарний конвой» Росії буде розглядатися як акт агресії

 

ОФІЦІЙНА  ОЦІНКА

 

     

      Якщо Росія направить черговий так званий

      «гуманітарний конвой» на Донбас без

      узгодження з Україною, перетин держкордону

      буде розцінюватися як акт агресії.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це заявив на брифінгу у вівторок в Києві речник МЗС України Євген Перебийніс, інформує «Публіцитс».

 

Він зазначив, що МЗС України 24 січня отримало від російської сторони ноту щодо наміру здійснити 31 січня переміщення через Державний кордон України чергового так званого «гуманітарного конвою».

 

«Зі свого боку, ми вчергове звернули увагу російської сторони на необхідність неухильного дотримання національного законодавства України, а також раніше узгоджених між двома сторонами та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) умов та модальностей доставки цією Організацією гуманітарної допомоги на територію України», - цитує його прес-служба МЗС України.

 

У цьому контексті МЗС наголосило, що, відповідно до згаданих умов та модальностей, російська сторона зобов'язана надати та погодити з українською стороною та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста детальну специфікацію вмісту вантажу з метою організації представниками МКЧХ його доставки та розподілу відповідно до реальних потреб мирного населення в окремих районах Донецької та Луганської областей України, в яких діють терористичні організації «ДНР» і «ЛНР».

 

«Без виконання Росією цих умов та без згоди української сторони на проведення компетентними органами України процедур прикордонного й митного контролю при в'їзді в Україну та виїзді до Росії, а також без погодження з МКЧХ та без супроводження цього вантажу його представниками, Україна розглядатиме такий "конвой" як черговий акт агресії», - підкреслив речник МЗС.

 

Зазначимо, що черговий так званий «гуманітарний конвой» МНС Росії вранці у вівторок, 27 січня, відправився з Підмосков'я в Ростовську область, звідки пізніше повинен відправитися в захоплені бойовиками Донецьк і Луганськ.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://publicist.in.ua/3946-v-mzs-ukrayini-zayavili-scho-chergoviy-gumantarniy-konvoy-rosyi-bude-rozglyadatisya-yak-akt-agresyi.html

 

Переглядів: 559 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 10:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024