Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 29 » Білоруський Червоний Хрест починає видавати ваучери українським біженцям
19:08
Білоруський Червоний Хрест починає видавати ваучери українським біженцям

 

ПЕРШИЙ  ДОСВІД

 

           

 

           Білоруський Червоний Хрест вчора почав

           видавати ваучери українським біженцям

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На знімку: погруддя Анрі Дюнану у Мінську

 

"Білоруське Товариство Червоного Хреста (БТЧХ) почало розподіл ваучерів для вимушених переселенців з Луганської та Донецької областей України", - сказав БЕЛТА керівник Департаменту з надзвичайних ситуацій Дмитро Русаков.

 

БТЧХ почало видавати талони 28 січня в рамках міжнародної благодійної операції, щоб допомогти українським біженцям з конфліктних зон. Допомога надається за підтримки Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

Ваучери для отримання харчової та гігієнічної продукції розподіляються серед українських біженців, які дійсно їх потребують. Їх видають в регіональних і районних відділеннях Білоруського Товариства Червоного Хреста.

 

Призначені вони для українців, якы нещодавно приїхали до Білорусі, і знаходяться зараз в дуже важкому фінансовому стані. В першу чергу ваучери отримують сім'ї з великою кількістю дітей, неповні сім'ї з однією дитиною або більше, вагітні жінки та матері-годувальниці, люди з обмеженими можливостями, літні люди, а також ті, хто живе на самоті.

 

В цілому, українські біженці, які відносяться до цих категорій, отримають 3000 ваучерів на загальну суму Br 1,800 млн. Один ваучер має номінальну вартість Br 600,000. Вони можуть бути витрачені на продукти харчування та гігієни в одному з магазинів роздрібних мереж.

 

"БТЧХ використовує цей механізм в перший раз. Це допоможе нам забезпечити більш індивідуальний підхід до задоволення потреб людей в кризовій ситуації", - зазначив Дмитро Русаков.

 

У найближчому майбутньому, такий же механізм буде застосовуватися за підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Швейцарського Червоного Хреста з метою забезпечення українських біженців ваучерами для отримання продуктів харчування та одягу.

 

Очікується, що 4000 ваучерів на загальну суму Br 5,400 млн будуть розподілені серед переміщених осіб найбільш вразливих категорій нужденних.

 

На даний час у БТЧХ підрахували, що ці кошти, які виділені для отримання ваучерів, недостатні для того, щоб допомогти всім тим, хто їх потребує. Таким чином, Товариство стоїть перед проблемою організації моніторингу потреб бенефіціарів і активно шукає нові джерела фінансування.

 

Жителі Білорусі також внесли свій внесок у допомогу біженцям. Їх пожертви склали Br 59 млн і були переведені на спеціальний рахунок у БТЧХ. Всі ці гроші були витрачені на продукти харчування, оплату тимчасового розміщення та інші види допомоги для українських біженців.

 

Сьогодні в БТЧХ працює гаряча лінія для переміщених осіб, що приїжджають в Білорусь з України:

8 (017) 294-53-00

і короткий номер 201 (для користувачів мобільних телефонів).

 

 

Колаж – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://eng.belta.by/all_news/society/Belarusian-Red-Cross-starts-giving-out-vouchers-to-Ukrainian-refugees_i_79028.html

 

Переглядів: 627 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 09:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024