Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 31 » Не всі переселенці погоджуються жити в містечку в Південному мікрорайоні Запоріжжя
00:30
Не всі переселенці погоджуються жити в містечку в Південному мікрорайоні Запоріжжя

 

ВАЖКЕ  НОВОСІЛЛЯ

 

       

        Не всі переселенці погоджуються жити в містечку

        Червоного Хреста  в Південному мікрорайоні Запоріжжя

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Більше сорока вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей погодилися переселитися в містечко для біженців, обладнане в Південному мікрорайоні Запоріжжя.

 

Починаючи із завтрашнього дня, біженці почнуть знайомитися з умовами проживання в містечку, перед тим як дати остаточну згоду на переселення.

 

Про це йшлося під час виїзної наради, яку провів у Південному мікрорайоні сьогодні, 29 січня, перший заступник міського голови Дмитро Свіркін. За інформацією першого заступника міського голови, сьогодні ГУ ДСНС України в Запорізькій області має вирішити з Товариством Червоного Хреста України питання з передачею містечка у власність Червоного Хреста.

 

- За експлуатацію містечка буде відповідати ДКП «Підстава». Після того, як Червоний Хрест прийме містечко у власність, буде укладено договір з ДКП «Підстава» на його обслуговування. Це має бути зроблено не пізніше завтрашнього дня, - зазначив Дмитро Свіркін.

 

У першій групі з 60 чоловік попередню згоду на переселення дали 45, решта відмовилися. За словами першого заступника міського голови, вже виконані розрахунки, і середньомісячна оплата за проживання в містечку складе для однієї людини 416 гривень.

 

При цьому лише близько 80 гривень з цієї суми підуть безпосередньо на експлуатацію містечка (прибирання, охорона, обслуговування мереж та інші послуги.). Основні витрати - оплата електроенергії для освітлення, опалення будиночків, підігрів гарячої води.

 

Необхідно відзначити, що, за оперативною інформацією, в Нікополі щомісячна вартість проживання однієї людини в подібному містечку складе більше восьмисот гривень, повідомляє прес-служба мерії.

 

- Вартість проживання розрахована виходячи з повного заселення містечка. Однак переселенці не платитимуть більше встановленої суми навіть у той період, коли містечко буде заселене тільки частково. У цьому випадку додаткові витрати ДКП «Підстава» на його утримання ми плануємо компенсувати за рахунок бюджету, - заявив Дмитро Свіркін.

 

Нагадаємо, містечко для вимушених переселенців було обладнане у Запоріжжі в рамках домовленостей між канцлером ФРН Ангелою Меркель і Президентом України Петром Порошенко.

 

Німецька сторона надала мобільні будиночки, побутову техніку, меблі. Міська влада Запоріжжя виділила земельну ділянку для містечка, запорізькі будівельники виконали роботи по установці будиночків, підведена електрика, мережі водопостачання та водовідведення.

 

 

Фото – www.vv.com.ua

Джерело:

http://vv.com.ua/news/85343#sthash.DKcUIsaD.dpuf

 

Переглядів: 554 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 05:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024