Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Лютий » 1 » Волонтери власними діями показали, що вміють якісно працювати без вказівок
22:51
Волонтери власними діями показали, що вміють якісно працювати без вказівок

 

ЛИЦАРІ  МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

Волонтери власними діями показали, що вміють якісно

працювати без вказівок.У  ході круглого столу

висловлювалися всі присутні волонтери

 

 

 

 

 

 

 

 

Про допомогу військовим у зоні АТО, переселенцям та жителям на вивільнених від окупантів територіях Сходу говорили представники волонтерських організацій Черкащини під час круглого столу в обласній державній адміністрації.

 

– Маємо три напрямки роботи, – розпочав зібрання заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль, – серед яких:

 

– підтримка Збройних сил України та воєнізованих формувань, які захищають Україну;

 

– надання посильної допомоги вивільненим територіям;

 

– підтримка переселенців.

 

Тож нині, маючи ось таку велику сім’ю волонтерів, маємо визначити, який із цих напрямків потребує підсилення.

 

У ході круглого столу висловлювалися всі присутні волонтери. Вони говорили про свою роботу, напрацювання, а також ділилися проблемами. Голова правління благодійної організації "Центр допомоги армії" Олександр Черниш розповів, що його команда активно допомагає військовослужбовцям ЗСУ, добровольчих батальйонів та інших формувань, бійці яких захищають незалежність нашої країни. "Допомога, – каже Олександр, – виходить із потреби. Це і харчі, і форма, і спеціальне обладнання, і техніка". Проте волонтер зазначає, що хотілося б, аби допомога від держави була більш відчутною.

 

Член правління БО "Центр допомоги армії" Оксана Циганок говорить:

 

– На сьогодні військові майже повністю забезпечені продуктами. Як відомо, ми відправляємо їм різноманітні сухпайки. Але ми пішли далі, згадали давні часи й нині готуємо для хлопців каші з м’ясом. Черкаське підприємство розробило першу таку партію. Вона вже попрямувала до Дебальцевого та інших місць.

 

Разом із тим Оксана Анатоліївна повідомила, що найбільше в зону АТО потрібні генератори та рації, а ще постійно – медикаменти й одяг.

 

Долучився до розмови й керівник ГО "Автомайдан Черкаси" Сергій Яковенко. Він зазначив, що допомагаючи хлопцям, на окупованих територіях, не забувають волонтери і про мешканців тамтешніх міст і сіл. Тож, якщо мають можливість, діляться з ними гуманітарною допомогою. А ось волонтер із Кам’янки Костянтин Плосконос поділився власним досвідом роботи. Зокрема, розповів: аби продукти харчування з гуманітарки не потрапляли певним чином на прилавки магазинів, вони відправляють харчі не в батальйони, а безпосередньо в підрозділи, де командири самостійно вирішують, в яких кількостях і куди передавати продукти.

 

Про допомогу, яку в області надають переселенцям, розповіла присутня на заході фахівець відділення персоналу аварійно-рятувального загону спеціального призначення Тетяна Ковтун. Сама жінка родом із Луганщини, а нині проживає на території Черкащини. Вона подякувала всім, хто підтримує переселенців. "Черкаська область дуже толерантна і гостинна, – говорить пані Тетяна. – Робота організована на високому рівні, а переселенцям приділяється багато уваги абсолютно в усіх галузях".

 

Керівник обласного Товариства Червоного Хреста Іван Гретченко також розповів про допомогу переселенця. За його словами, організація вже надала їм матеріальної допомоги на суму 600 тисяч гривень.

 

До розмови долучилися також інші волонтери, зокрема: голова ГО "Самооборона Майдану" Олег Скалько, Альона Вербицька з Черкас, Володимир Грошев зі Смілянщини та багато інших.

 

Віталій Коваль подякував за роботу всім волонтерам і додав:

 

– Ви є тою громадою, яка своїми діями показала, що вміє якісно працювати без вказівок!

 

Підготував: Сергій ДАНИЛОВ

 

 

Фото - http://www.oda.ck.ua

Джерело:

http://pres-centr.ck.ua/tape/47137/

 

Переглядів: 659 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 19:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024