Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Лютий » 3 » ЄС надіслав Україні 85 тон гуманітарної допомоги
12:12
ЄС надіслав Україні 85 тон гуманітарної допомоги

 

ВРЯТУВАТИ  ЛЮДСЬКІ   ЖИТТЯ

 

     

      Загалом обсяги гуманітарної допомоги

      від ЄС та його держав-членів сягнули

      95 мільйонів євро, зокрема 47 мільйонів –

      від держав-членів ЄС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ми приїхали у вересні, одразу ж отримали тут сухпайок, гігієнічні набори”, – розповідає Тетяна, переселенка з Донецька, заколисуючи двомісячне немовля. Тетяна – одна з 900 тисяч внутрішніх переселенців, що залишили територію, де триває війна. ”Перед народженням дитини я попросила дитячий візок, і мені його видали. Зазвичай просимо підгузки, бо ніде купити, і якщо тут з’являються, то їх одразу розбирають», – додає вона.

 

 

 

 

27 січня в армійському наметі, Тетяна разом із іншими переселенцями, вистоювала у довгій черзі в Дніпропетровську, аби отримати одяг. Про допомогу дізналась із оголошення в Інтернеті. Намет у дворі благодійного фонду «Допомога Дніпра» у Дніпропетровську розклало Управління Верховного комісара з питань біженців ООН. Сьогодні тут роздають гуманітарну допомогу, отриману від ЄС.

 

У наметі волонтери пригощають чаєм та кавою. По всьому периметру – лавки, щільно зайняті людьми, переважно старшого віку. Вони чекають своєї черги на отримання допомоги. Тут темно і волого, але можна сховатись від дощу, що накрапає цілий ранок.

 

Сьогодні серед відвідувачів – Комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги Христос Стиліанідес, голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, генеральний директор гуманітарної служби ЄС (ECHO) Клаус Соренсен, голова офісу ECHO в Україні Мамар Мерзук та представники ООН. Подібні намети працюють в усіх постраждалих регіонах, а також великих містах, що приймають переселенців.

 

 

 

 

Цього ж дня у Дніпропетровську приземлилися 3 вантажні літаки з ЄС, доставивши понад 85 тон гуманітарної допомоги з країн ЄС. Христос Стиліанідес приїхав особисто проконтролювати процес розвантаження. Раніше у Києві він зустрівся із президентом, щоб оголосити про новий пакет допомоги від ЄС. За словами комісара, в 2015 році ЄС надасть додаткові 15 мільйонів євро для забезпечення захисту впродовж холодної зими та після неї.

 

Солідарність ЄС із Україною є «сильною і відчутною», – каже Комісар біля одного з щойно прибулих літаків в аеропорту Дніпропетровська. Він додає, що ЄС «був з Україною від самого початку гуманітарної кризи» та «не збирається відступати». «Літаки та вантажівки привозять дуже необхідні речі для людей, що постраждали».

 

Речі будуть негайно розповсюджені серед громадян, які постраждали від постійних бойових дій, внутрішньо переміщених осіб, біженців, і людей, які планують повернутися у свої помешкання. Партнери ECHO (гуманітарної служби ЄС) допоможуть роздати допомогу внутрішнім переселенцям і людям, які залишаються на територіях, підконтрольних проросійським бойовикам. «Червоний Хрест, Агентство ООН у справах біженців і ЮНІСЕФ допоможуть роздати ці речі. ЄС продовжуватиме робити свою частину роботи, надавати необхідну допомогу найбільш незахищеним людям», – каже Комісар.

 

Літаки та кілька вантажівок привезли найнеобхідніше, – спеціальну плівку для покриття зруйнованих вікон та дахів, каністри для води, ковдри, спальні мішки, термоодяг, намети, обігрівачі, гігієнічні набори та теплий одяг. 29 січня перші 10 тонн вантажу вже були розподілені в Маріуполі.

 

Крім того, гуманітарні служби ЄС розгорнули програми прямої грошової допомоги – аби родини могли купити те, що їм дійсно потрібно. Таку допомогу вже отримали близько 5 тисяч сімей.

 

”Нашою метою є допомога мирним громадянам, що постраждали. Чим більший доступ ми матимемо до цих громадян, тим краще ми можемо надати допомогу, доки не пізно,” – говорить Мамар Мерзук, керівник офісу ECHO в Україні.

 

”Бо, нарешті, найважливіше наше завдання – спасіння людських життів,” – додає він.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://time-ua.com/novini/ukraina-i-svit/10460-s-nadslav-ukran-85-ton-gumantarno-dopomogi

 

Переглядів: 625 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024