Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Лютий » 9 » В Ужгороді вдруге відбувся вишкіл з тактичної медицини
21:15
В Ужгороді вдруге відбувся вишкіл з тактичної медицини

 

МЕДИЦИНА  ДЛЯ  ХОРОБРИХ

 

 

 

             Тренінг з тактичної медицини відбувся 7 лютого на базі

             ЗОШ №3 в обласному центрі Закарпаття.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Членами громадської організації «Медичний загін спецпризначення «Білі Берети» Ужгород» було проведено міський вишкіл з тактичної медицини «Знати, щоб врятувати!» для мешканців Ужгорода.

 

Це вже другий за рахунком тренінг, який проводиться на теренах Закарпаття.

 

 

 

 

Нагадаємо, що 20-21 грудня 2014 року на базі Закарпатського обласного військового комісаріату відбувся дводенний курс з 22-х годинною програмою, в якому взяли участь не тільки закарпатці, але й гості з міст Києва, Тернополя, Рівного та Іршави, а кількість учасників сягнула понад 40 учасників.

 

 

 

 

Цього разу було зареєстровано понад 30 учасників, з якими впродовж 8 годин були проведені теоретичні та практичні заняття на теми: «Основи евакуації», «Зупинка кровотечі при пораненнях», «Протокол АВС», «Серцево-легенева реанімація», «Відновлення прохідності дихальних шляхів», «Зупинка артеріальної кровотечі за допомогою бинтів і смужок CELOX» та інше.

 

 

 

 

Інструктори, які мають досвід надання медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях, відповідали на додаткові запитання учасників вишколу.

 

 

 

 

«Мета, яку ми переслідуємо — підготовка фахівців, які б володіли хоча б мінімальними знаннями та навичками у галузях надання першої домедичної допомоги у екстремальних ситуаціях. Кожен учасник вишколу отримує необхідний набір знань, які у разі необхідності допоможуть їм забезпечити керування мобільними медичними пунктами, координувати медичною службою на полі бою, самостійно надавати допомогу пораненим та постраждалим», - наголосив голова громадської організації «Медичний загін спецпризначення «Білі Берети» в місті Ужгороді Ерік Глеба.

 

 

 

 

Співорганізаторами даного заходу стали: перший заступник міського голови міста Ужгород - Іван Волошин, начальник управління УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич, військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату, полковник Іван Васильцюн.

 

 

 

 

До організації заходу також долучились голова Закарпатської територіальної організації Політичної Партії «Фронт Змін» - Мирослав Білецький, депутат Ужгородської міської ради VI скликання - Андрій Баганич, Закарпатська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, ТОВ «Хустфарм», Громадська рада при УМВС України в Закарпатській області, рекламно-виробнича компанія «InfoBox».

 

Довідка:

 

Тактична медицина – наймолодший розділ медицини. Перші публікації про неї з’явилися тільки в 1996 році. Лікарі досліджували причини смерті при проведенні військових операцій і зосередили увагу саме на порятунку життя пораненого. На сьогодні курс тактичної медицини є обов’язковим при підготовці багатьох армій світу.

 

До складу організації «Білі берети» входять медики і студенти, які на волонтерських засадах надавали медичну допомогу бійцям добровольчих загонів і Збройних сил України у зоні проведення АТО, а у тилу активно проводять заняття з усіма бажаючими.

 

По завершенні навчання учасники отримали сертифікати учасників вишколу з тактичної медицини.

 

Автор - Юрій ЛОМАКІН

 

 

Фото – автора

Джерело:

http://uzhinform.com/obshhestvo/v-uzhgorodi-vdruge-vidbuvsya-vishkil-z-taktichnoї-medicini-foto.html

 

Переглядів: 608 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 16:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024