Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Лютий » 13 » Посадовців Драбівського району на Черкащині навчали, як готувати населення до надзвичайних ситуацій
16:29
Посадовців Драбівського району на Черкащині навчали, як готувати населення до надзвичайних ситуацій

 

ДІЇ, ЩО  ЗАХИЩАЮТЬ ЖИТТЯ

 

 

Фахівці навчально - методичного центру ЦЗ

та БЖД Черкаської області навчали керівництво

Драбівського району з питань підготовки

населення до дій під час надзвичайних ситуацій

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У зв’язку з ускладненням соціально-політичної ситуації в державі та встановленням режиму підвищеної готовності, проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо дій у можливій зоні надзвичайної ситуації та пропаганда знань з питань цивільного захисту набуває особливої ваги та вимагає відповідального ставлення.

 

 

З метою надання адресної методичної допомоги посадовим особам, які організовують здійснення заходів щодо реалізації державної політики у сфері цивільного захисту Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області було організовано проведення інструктивно-методичних занять та розгорнуто мобільний навчально-консультаційного пункт на базі Драбівської районної державної адміністрації.

 

 

 

 

Начальник Навчально-методичного центру Олексій Биков зазначив: «Дані пункти є дієвою формою навчання населення, яка здатна дати відповідь на всі конкретні питання людей, які турбують їх у час загострення загроз надзвичайних ситуацій та терористичних актів».

 

 

Для кращого доведення важливої інформації були застосовані не лише наочні матеріали та макети, зокрема засоби індивідуального захисту, домедичної допомоги, а й карта області з позначками захисних споруд, рекомендації, пам’ятки, буклети.

 

 

За допомогою мультимедійного обладнання, проводилась демонстрація слайдів та видеосюжетів про дії населення у випадку отримання сигналу про НС.

 

 

Фахівці Центру звернули особливу увагу присутніх на такі питання, як: дії населення при оповіщенні про виникнення надзвичайної ситуації, укриття в захисних спорудах, поводження під час евакуації та в умовах надзвичайних ситуацій чи терористичних атак.

 

 

До проведення консультаційної допомоги населенню також були залучені фахівці Товариства Червоного Хреста, які на манекені-тренажері провели показові заняття з основ домедичної допомоги з практичним відпрацюванням штучного дихання і непрямого масажу серця.

 

 

 

Наприкінці, всі бажаючи отримали підготовлені листівки та пам’ятки з порадами як діяти в екстремальних ситуаціях.

 

 

Фото –www. ck.mns.gov.ua

Джерело:

http://ck.mns.gov.ua/news/2928.html

 

Переглядів: 610 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 09:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024