Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 4 » До бойовиків їде «гуманітарка» з Калуги (РФ). Допомогу «Новоросії» збирав Червоний Хрест
22:24
До бойовиків їде «гуманітарка» з Калуги (РФ). Допомогу «Новоросії» збирав Червоний Хрест

 

ПО  ТОЙ  БІК ЛІНІЇ ФРОНТУ

 

       

       «Дві вантажівки з 36 тоннами продуктів

       харчування для жителів «Новоросії» вирушили

       03 березня з Калуги», - повідомляє regnum.ru

        з  посиланням на прес-службу міської Управи

        Калуги.

 

 

 

 

 

 

 

Продукти прибудуть до Макіївки, Горлівки та інших населених пунктів, які у руках бойовиків. Допомога була зібрана з ініціативи муніципальних властей і за сприяння Калузького Товариства Червоного Хреста і низки громадських організацій.

 

Нагадаємо, 4 березня, близько 3:00 за київським часом з Донського рятувального центру вийшла 17-та колона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донеччини.

 

Як заявляють представники російської сторони, у складі колони понад 160 автомобілів, які вирушили з  Ногинского і Донського рятувальних центрів МНС, які везуть в Донецьку і Луганську області понад 1,8 тис. тонн гуманітарних вантажів, близько 90% яких складають продукти харчування.

 

Наша довідка:

У свою чергу в прес-службі Державної прикордонної служи України зазначають, що 4 березня російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового (сімнадцятого), так званого «гуманітарного конвою».

 

«Оскільки переміщення «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та національного законодавства і погоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, контроль українською міжвідомчою групою здійснювався лише шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій», - зазначили в ДПСУ.

 

Там підтверджують, що у період з 06.30 до 07.40 через пункти пропуску «Донецьк» (РФ) та «Матвєєв Курган» (РФ) на в’їзд в Україну прослідувало дві колони «гумконвою» у складі 166 автомобілів. При цьому значна частина автомобілів перевозила вантаж негуманітарного характеру, а саме: 41 автомобіль – паливно-мастильні матеріали, 1 – рекламні банери не встановленого змісту.

 

 

ФотоС. Гришунова  

Джерело:

http://newsdaily.com.ua/post/777920

 

Переглядів: 558 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 12:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024