Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 5 » У Слов'янськ завезли медичного обладнання на 200 тисяч Євро
12:14
У Слов'янськ завезли медичного обладнання на 200 тисяч Євро

 

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

 

 

Слов'янські лікувальні установи отримали нове обладнання

від Міжнародного Комтету Червоного Хреста. Його загальна

вартість - 200 тисяч євро.

 

 

 

 

 

 

 

 

Обладнання, як пояснила начальник міського відділу охорони здоров'я Олена Джим, стало надходити в місто ще в грудні минулого року. Але презентація відбулася лише днями. Цей час був потрібний для установки подарунків.

 

 - Лікарня ім. Леніна отримала операційні столи, стерилізаційне обладнання, нові лампи, морозильні камери і два рентгенапарати, - цифровий на 2 робочих місця і звичайний. Міськлікарні №1 дісталася стерилізаційна апаратура, а пологовому будинку - обладнання для проведення лапароскопічних операцій, - сказала Джим.

 

 

Для установки рентгенаппаратури знадобився ремонт приміщення. Зате тепер, як розповів головлікар лікарні ім. Леніна Володимир Степанов, травматологи мають можливість досконально розглянути процес. Новий рентгенапарат дозволяє побачити хрящові і м'які тканини. Причому техніка дає можливість виводити картинку для лікаря, який знаходиться не у відділенні, а в поліклініці.

 

Єдиним мінусом цифрового рентгена лікарі назвали дорожнечу плівки. Вона потрібна, якщо пацієнт хоче показати знімок фахівцям, наприклад, в іншому місті, або потрібно бачити картину в процесі. З іншого боку, апарат дає можливість зберегти знімок на цифровому носії, для якого додаткові матеріальні вкладення не потрібні.

 

 

 

 

Завідувач хірургічним відділенням №1 лікарні ім. Леніна Аркадій Глущенко презентував гостям нові операційні столи і такі ж нові лампи. На відміну від старих, вони не споживають велику кількість електроенергії, дозволяють регулювати коло світла при операції. Не кажучи вже про те, що виглядають дуже стильно. Старі лампи медики завбачливо не викидають. Якщо замінити в них деталі, вони ще можуть послужити.

 

Наркозно - дихальна апаратура у відділенні тепер також є двох поколінь - створена на радянських заводах в 1960-і роки, і сучасна. Відмінності видно в усьому, але розлучатися з морально-застарілою технікою в лікарні не поспішають - подарованих Червоним Хрестом обнов все одно не вистачає.

 

 

Фото – www.tvplus.dn.ua

Джерело:

http://tvplus.dn.ua/pg/news/6/full/id=13907;#

 

Переглядів: 488 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024