Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 9 » У Києві ефективність лікування туберкульозу досягла 95 відсотків
20:09
У Києві ефективність лікування туберкульозу досягла 95 відсотків

 

МАЙЖЕ  ПЕРЕМОГА

 

       

 

       З туберкульозом успішно борються у столиці:

       ефективність  лікування туберкульозу досягла 95 відсотків

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Київська міська державна адміністрація відзначає зростання ефективності лікування туберкульозу до 95 відсотків, завдяки реформуванню фтизіатричної служби столиці, йдеться в повідомленні адміністрації.

 

«Завдяки реформуванню фтизіатричної служби столиці ефективність лікування хворих на туберкульоз становить сьогодні 95 відсотків», - каже головний спеціаліст адміністрації з питань фтизіатрії Юлія Загута.

 

За її словами, на початку 2014 року фахівці, ретельно проаналізувавши роботу протитуберкульозної служби міста Києва за останні 3 роки, виявили ряд показників, які не відповідали індикаторним вимогам.

 

Так, у порівнянні зі світовими критеріями кияни страждали від високих показників неефективності лікування, а медичні працівники протитуберкульозних установ - від зростання захворюваності на туберкульоз.

 

Також були відзначені наступні негативні фактори: неефективне використання ліжкового фонду, тенденція до збільшення відмов хворих на туберкульоз від лікування і відсутність багатопрофільного протитуберкульозного закладу 3 рівня надання медичної допомоги.

 

На переконання фахівців, на сьогоднішній день найбільш ефективною моделлю лікування туберкульозу є амбулаторна. Саме вона і стала основою концепції реформування фтизіатричної служби.

 

За даними адміністрації, перший етап, успішно впроваджений в Києві в 2014 році, передбачав організацію контрольованого лікування в установах первинної медико-санітарної допомоги, патронаж хворих Товариством Червоного Хреста України і лікування хворих у ДОТ- кабінетах диспансерних відділень протитуберкульозних закладів.

 

Так, основним результатом реалізації цих заходів сьогодні вже є підвищення ефективності лікування до 95 відсотків.

 

У повідомленні наголошується, що в даний час ефективність лікування хворих на туберкульоз киян в установах первинної медико-санітарної допомоги навіть перевищує індикаторні (еталонні) показники, рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://moygrad.kiev.ua/2015/03/06/v-kieve-effektivnost-lecheniya-tuberkuleza-dostigla-95-procentov/

 

Переглядів: 585 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 14:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024