Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 14 » Харківський офіс Червоного Хреста збирається переїхати на Донеччину (Відео)
21:10
Харківський офіс Червоного Хреста збирається переїхати на Донеччину (Відео)

 

П Е Р Е Д И С Л О К А Ц І Я

 

       

        Харківський офіс Міжнародного Комітету

        Червоного Хреста працює переважно

        в  північній частині Донецької області -

        від Пісок  до Дебальцеве.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це вчора, 13 березня, розповів в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" глава субделегаціі Міжнародного Комітету Червоного Хреста Гів Рафатьян.

 

За його словами, основні завдання, які вирішує Червоний Хрест – це надання медичної допомоги, допомогу медичним закладам, надання допомоги у вигляді будматеріалів для відновлення зруйнованого житла.

 

У районах, максимально наближених до лінії фронту на Донеччині, представники Червоного Хреста роздають місцевим жителям продуктові набори та матеріали для термінового ремонту (наприклад, поліетилен для вікон). Важливим аспектом також є захист людей - пошук зниклих, заарештованих, робота з моргами, в'язницями.

 

 

 

 

Харківський офіс Міжнародного Комітету Червоного Хреста відкритий близько року тому, активну діяльність розгорнув минулого літа. В офісі працює сім іноземних співробітників і близько 30 - місцевих. Працює він в основному на Донеччині - рішенням харківських проблем займається місцева організація Товариства Червоного Хреста України. Тому в планах офісу - переїзд на північ Донецької області, ближче до місця своєї основної діяльності.

 

Як зазначив прес-секретар Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, делегат зі зв'язків з громадськістю Ашот Астабацян, також серед важливих напрямків роботи Червоного Хреста на Донеччині - відвідування осіб, які утримуються під вартою, збір інформації про зниклих без вести.

 

Крім того, найближчим часом Червоний Хрест буде працювати над зменшенням гуманітарних наслідків від снарядів і мін - будуть випускатися брошури і плакати, заплановано проведення тренінгів.

 

Астабацян підкреслив, що однією з проблем, що хвилюють представників організації, є неправомірне використання емблеми Червоного Хреста. "Такі випадки можуть призвести до серйозних наслідків, у тому числі для співробітників Червоного Хреста", - підкреслив він.

 

Голова Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Башкіров розповів, що одне з основних завдань, що стоять зараз перед організацією - допомога вимушеним переселенцям. За 10 місяців їм надали допомоги більш, ніж на 17 млн.грн.

 

Також при обласній організації Червоного Хреста з лютого минулого року діє загін першої допомоги. Він працює на масових акціях, супроводжує вантажі на Донеччину, навчає людей наданню першої домедичної допомоги.

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.sq.com.ua/rus/news/obschestvo/13.03.2015/harkovskij_ofis_krasnogo_kresta_sobiraetsya_pereehat_na_donbass/

 

Переглядів: 764 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024