Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 15 » Порошенко відвідав героя АТО, який знаходиться на реабілітації у Дрездені
20:40
Порошенко відвідав героя АТО, який знаходиться на реабілітації у Дрездені

 

НАГОРОДА  ЗНАЙШЛА  ГЕРОЯ

 

 

 

 

Це єдиний боєць АТО, який проходить лікування

у Німеччині не по лінії німецької держави

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Президент України Петро Порошенко у неділю, 15 березня, почав свій візит до Німеччини з відвідин пораненого українського героя АТО, що проходить лікування у Дрездені.

 

Про це повідомляє власний кореспондент "Укрінформу" у ФРН.

 

Володимир Гера, 23-річний лейтенант розвідроти 24-ї Залізної ім. князя Галицького окремої механізованої бригади 1 вересня прикривав відхід майже 400 своїх товаришів, які потрапили у кільце російських військових під Лутугиним. Тоді солдати 24-ї, 30-ї і 80-ї бригад вийшли з оточення, втративши тут практично всю техніку і десятки людей. Саме Володимир прикривав відхід, зайнявши позицію у 12-поверховому корпусі металургійного заводу на околиці Лутугиного.

 

 

 

 

Уламком йому наскрізь пробило праву руку, повністю роздрібнивши кістку, поламало два ребра, зачепило легеню, після чого уламок застряг у хребті. У Харкові лікарі зробили бійцю дві операції, щоб врятувати руку. Однак справитися з пораненням спини, в результаті якого Гера не ходить, не змогли - уламок роздрібнив п'ятий і шостий хребці грудного відділу хребта, а також пошкодив спинний мозок.

 

 

 

 

До Німеччини житель села Чернилява Яворівського району Львівської області був доставлений 17 лютого за гроші, зібрані волонтерами. Німецька сторона лікує його безкоштовно.

 

Це єдиний боєць АТО, який проходить лікування у Німеччині не по лінії німецької держави. Доставку його до Дрездена організували посольство України у Берліні, почесний консул у Дрездені, Товариство Червоного Хреста Німеччини, волонтери, українська громада Дрездена.

 

Всього у Німеччині проходили або проходять лікування більш як 25 учасників АТО.

 

Нагадаємо, 15 березня Президент України Петро Порошенко прибув з дводенним робочим візитом до Німеччини на зустріч з президентом Німеччини Йоахімом Гауком, Федеральним канцлером Ангелою Меркель та Головою Бундестагу Норбертом Ламмертом.

 

3 березня радник президента США Сьюзан Райс та міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр заявили, що у випадку ескалації конфлікту в Україні на Росію будуть накладені нові санкції.

 

Як повідомляв iPress.ua, канцлер Федеративної республіки Німеччина Ангела Меркель і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявили, що Росію не треба повертати до країн G7, допоки не вирішиться українська криза на Донбасі.

 

 

Фото - http://www.unn.com.ua/uk/news/1448670

Джерело:

http://ipress.ua/news/poroshenko_providav_geroya_ato_yakyy_znahodytsya_na_reabilitatsii_u_drezdeni_114915.html

 

Переглядів: 635 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 07:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024