Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 16 » Щодо ситуації з переміщенням людей із небезпечних районів Сходу України
12:36
Щодо ситуації з переміщенням людей із небезпечних районів Сходу України

       

ПОСИЛЬНА  ПІДТРИМКА

 

 

Мешканці населених пунктів, розташованих у районі

проведення антитерористичної операції, а також

з окупованих терористами територій, продовжують

залишати свої оселі.

 

 

 

 

 

 

 

Разом з тим, збільшення кількості переміщених осіб останнім часом не спостерігається.

 

Так за минулий тиждень, до транзитних пунктів державної служби з надзвичайних ситуацій у містах Костянтинівка та Слов’янськ, а також до регіонального штабу в Донецькій області самостійно звернулось 634 людини, з яких 11 дітей дошкільного віку та 10 осіб з обмеженими можливостями. 

 

Здебільшого люди залишають території, що знаходяться під контролем російських терористів.

 

Усі люди, хто звернувся до пунктів зустрічі та регіональних штабів, отримали необхідну допомогу, а після  визначення з подальшим переміщенням до інших регіонів їх безкоштовно було доправлено до місця призначення, надано житло для тимчасового проживання та забезпечено всіма необхідними соціальними гарантіями.

 

Для тих людей, які не залишили населені пункти у східних регіонах, рятувальниками, місцевою владою, а також волонтерами щодня доправляється гуманітарна допомога. Це не лише продукти харчування, а й медикаменти, питна та технічна вода, а також будівельні матеріали для відновлення зруйнованих в результаті обстрілів осель.

 

Так, лише протягом минулого тижня гуманітарну допомогу отримали мешканці населених пунктів Донецької та Луганської областей, - Гірняк, Майорськ, Авдіївка, Дружківка, Новотошківка, Рубіжне, Слов’янськ.

 

 

 

 

Загалом рятувальники спільно з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста  доправили у зазначені населені пункти більше 20 тонн продуктів харчування, 9,5 тонни води, близько півтори тисячі  квадратних метрів скла та більше 200 кубометрів дров.

 

Крім того, гуманітарну допомогу для людей, які залишаються у Донецькій та Луганській областях постійно доправляють і міжнародні організації, однією із яких є Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ).

 

Так, чергова гуманітарна допомога від GIZ а це загалом 46 тонн продуктів харчування, а також теплогенератори, бензопили та палатки підготовлена для мешканців східних областей.

 

Перша частина цієї допомоги, а саме 14 тонн продуктів харчування, у п’ятницю, 13 березня, вже прибула до міст Рубіжне Луганської області та Слов’янськ Донецької області.

 

Сьогодні ж, до цих населених пунктів прибуде ще дві вантажівки з гуманітарною допомогою загальним тоннажем близько 30 тонн.

 

Прес-служба ДСНС в Україні

 

 

Фото – з відкритихз джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/news_article?art_id=248010156&cat_id=244277212

 

Переглядів: 505 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 12:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024