Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 19 » Червоний Хрест надав Україні гуманітарну допомогу на суму понад 260 тисяч доларів США
13:55
Червоний Хрест надав Україні гуманітарну допомогу на суму понад 260 тисяч доларів США

 

ВАГОМА  ПОМІЧ

 

 

Рятувальники ДСНС постійно доправляють

гуманітарну допомогу як для людей, які були

змушені покинути рідні домівки на Сході України,

так і тим, які все ще залишаються на території

Донецької та Луганської областей.

 

 

 

 

 

 

 

Особливу підтримку як українці, так і рятувальники відчувають саме від міжнародних організацій, що постійно доставляють до України продукти харчування, речі першої необхідності, будівельні матеріали, спорядження для підрозділів Служби порятунку, що працюють на Сході країни.

 

Постійну допомогу українці отримують, зокрема, від Міжнародного Товариства Червоного Хреста. Так, у 2014 році представники Товариства надали рятувальникам спеціальне захисне спорядження на суму 25 тис. доларів.

 

Крім того, протягом минулого року було розподілено надану Міжнародним Комітетом Червоного Хреста гуманітарну допомогу серед внутрішньо переміщених осіб на суму 13,3 млн. доларів.

 

Про це повідомив Голова Державної Служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський під час зустрічі з керівником місії Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста Ентоні Меріоном, Президентом Товариства Червоного Хреста України Іваном Усіченком та представником Європейської зони Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста Софією Кері.

 

Голова Служби подякував партнерам за небайдужість до чужого горя: «Я дуже вдячний вам за допомогу та співпрацю, адже багато людей опинилися у скрутному становищі внаслідок агресії з боку терористів, і нам дуже приємно, що ми не залишаємося сам-на-сам зі своєю бідою».

 

І продовжив: «З початку року було отримано гуманітарну допомогу від представників Червоного Хреста з Німеччини, Австрії та Турецької Республіки на суму понад 260 тис. доларів. До складу гуманітарного вантажу входили предмети першої необхідності, ємності для води, обігрівачі тощо - саме те, що допомогло людям зі сходу пережити цю зиму».

 

«Неможливо переоцінити обсяг нашої спільної роботи, адже це - щоденна, кропітка праця задля збереження життя та добробуту українців», - зазначив Сергій Бочковський.

 

У свою чергу Ентоні Меріон подякував рятувальникам ДСНС за професіоналізм і опікування проблемами переселенців та співвітчизників у Донецькій та Луганській областях.

 

«Нам дуже шкода, що Україна наразі опинилася у складному становищі. Не можу не відзначити той факт, що зараз ми дуже тісно співпрацюємо з Державною службою України з надзвичайних ситуацій, адже ми з вами маємо одну мету – надавати допомогу тим, хто її потребує. Я щиро дякую рятувальникам за професіоналізм та злагодженість, адже ви оперативно доправляєте гуманітарну допомогу людям зі Сходу та піклуєтеся про своїх співвітчизників у Донецькій та Луганській областях, доправляючи їм вкрай необхідний гуманітарний вантаж та відновлюючи життєдіяльність у містах, вщент зруйнованих терористами», -  додав Ентоні Меріон.

 

Також він звернув увагу на те, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста і надалі тісно співпрацюватиме з рятувальниками і має можливість не лише надавати гуманітарну допомогу населенню, але і необхідне устаткування для вдосконалення служби цивільного захисту України.

 

Слід зазначити, що з 10 по 22 березня група делегатів Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця перебуватиме в Україні задля того, щоб оцінити ситуацію у країні та розробити план подальшої співпраці.

 

На чолі із Ентоні Меріоном, головою місії Міжнародної Федерації, делегати відвідають кілька регіонів, куди надходила допомога для внутрішньо переміщених осіб, зокрема 12-14 березня дві робочі групи делегатів вже відвідали Запоріжжя та Харків.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:  
Все новости: http://news.meta.ua/ua/cluster:41837481-Chervonii-Khrest-nadav-Ukran-gumantarnu-dopomogu-na-ponad-260-tis-dol/

 

Переглядів: 493 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 10:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024