Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 21 » Скарзі Московського відділення Російського Червоногог Хреста на 17 українських і американських ЗМІ таки буде дано хід
08:18
Скарзі Московського відділення Російського Червоногог Хреста на 17 українських і американських ЗМІ таки буде дано хід

 

ФЕМІДА ТАКИ - НЕЗРЯЧА

 

     

 

 

     Суд у Москві все ж таки розглядатиме позов Московського відділення

     Російського Червоного Хреста до 17 українських і американських ЗМІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Апеляційна інстанція Московського міського суду задовольнила скаргу Московської міської організації Російського Червоного Хреста (РЧХ) і зобов'язала Савеловський райсуд Москви розглянути позов РЧХ до 17 українських і американських ЗМІ.

 

Про це повідомляє російське інформагентство «РИА Новости» з посиланням на голову Московської організації Російського Червоного Хреста Ігоря Трунова.

 

 

 

Як повідомляв MediaSapiens, приводом звернення до правоохоронних органів стала низка публікацій, які, на думку представників Російського Червоного Хреста, спотворили зміст матеріалів прес-конференції, що відбулася 25 грудня. Тоді йшлося про «гуманітарний конвой» Московської міської організації Російського Червоного Хреста, який привіз допомогу до Луганська.

 

 

 

ЗМІ опублікували резонансні заяви Ігоря Трунова, що «гумконвої» МНС РФ є вторгненням на територію України, і в них могла бути зброя. Через деякий час пан Трунов повністю відмовився від своїх слів. Зокрема, він заявив, що такого не говорив і журналісти його неправильно зрозуміли.

 

 

 

Зокрема, організація стверджувала, що у статті «Укрінформу» під  заголовком «Путинские «гумконвои», скорее всего, возили оружие - Московский Красный Крест» сфальсифіковано пряму мову Ігоря Трунова.

 

 

 

Окрім матеріалу на сайті «Укрінформу», організація називала ще понад 30 журналістських матеріалів і у позові до 18 ЗМІ вимагала вилучити їх із сайтів. Більшість з цих медіа - українські: «Укрінформ», «Українська правда», «Голос України», інтернет-видання «Ракурс», інтернет газета «Новости Донбасса», телеканал «Інтер» та інші. Є у списку і американські ЗМІ - Newsweeek та The Interpreter.

 

 

 

Як повідомляє Інститут масової інформації, у позовній заяві Московська міська організація Російського Червоного Хреста вимагала стягнути з відповідачів 170 мільйонів рублів компенсації за нібито поширений наклеп про події на сході України.

 

 

 

Московська міська організація Російського Червоного Хреста звернулося до генпрокурора РФ і до Роскомнагляду «з проханням обмежити доступ в інтернеті до екстремістських ресурсів зазначених американських і українських ЗМІ». Організація також звернулася до Слідчого комітету Росії із заявою про порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 280 (прилюдні заклики до здійснення екстремістської діяльності), ч. 2 ст. 128. 1 (наклеп) і ст. 319 КК РФ.

 

 

 

Нагадаємо, 4 лютого позов голови Московської міської організації Російського Червоного Хреста Ігоря Трунова про нібито спотворення його слів щодо ситуації на Донбасі було відхилено.

 

 

Фото – відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.telekritika.ua/kontekst/2015-03-20/105163

 

Переглядів: 581 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 01:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024