Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 21 » В Ужгороді працюватиме центр соціальної допомоги населенню
10:33
В Ужгороді працюватиме центр соціальної допомоги населенню

 

ПРОСВІТНИЦЬКИЙ  ЦЕНТР

 

 

       

       В Ужгороді працюватиме центр соціальної

       допомоги населенню

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція з нагоди відкриття Громадського Центру Соціальної Допомоги Населенню - громадської структури, що проводить соціальну, роз’яснювальну та консультативну роботу із сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

 

Центр створено на базі ГМО «Асоціація Молодіжних Ініціатив Краю». До роботи у ГЦСДН залучені соціальні працівники, психологи, педагоги, лікарі, юристи та волонтери, як індивідуально, так і у співпраці з державними структурами, громадськими та волонтерськими організаціями. 

 

Петро Ренжин, директор Громадського Центру Соціальної Допомоги Населенню, лікар-реабілітолог розповів про роботу Центру: «Це не нова структура за своєю суттю, але нова для громадського життя нашого міста. У нас є чимало державних структур, які займаються соціальним захистом населення, але здебільшого їхня робота більш вузько спрямована. А, наприклад, міський соціальний центр «обезкровлено»: з 30 осіб у штаті залишилося лише четверо. Якісних консультаційних послуг, як досі, всьому місту вони надавати, звичайно, не можуть. Тому ми вирішили створити громадську структуру. За звичкою, нам і далі дзвонять люди за консультаціями. Тому ми вирішили працювати офіційно. Адже важливо знати свої права, пільги, на які можемо претендувати, оскільки сьогодні – важкий час. Ми протягом цього року стали вдвічі біднішими, менш соціально захищеними. Уряд приймає нові закони, соціальні документи, але про них мало знають люди. Тому наше завдання – пояснити, що нового прийнято, які права і обов’язки громадяни мають перед суспільством, державою». 

 

У Центрі працюватимуть соціальні педагоги, психологи, юристи. Вони пояснюватимуть людям, як можна вирішити ту чи іншу проблему. У кожному районі міста працюватимуть соціальні консультанти.

 

Вже є і домовленість про співпрацю з рядом організацій, зокрема, з центром зайнятості, управлінням освіти, Падіюном, Червоним Хрестом, громадськими організаціями тощо. 

 

Євгенія Напуда, координатор громадського центру Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки зауважила, що при бібліотеці вже тривалий час надають консультаційні послуги населенню, наприклад, як оформити документи на візу, як отримати акт на земельну ділянку тощо.

 

«У процесі спілкування з людьми ми побачили, що дуже багато ужгородців потребують соціальної допомоги та відповідних консультацій. Тому створення центру соціальної допомоги – дуже важлива і необхідна ініціатива. Бібліотека радо долучається до подібних проектів, певний досвід вже маємо, тому активно беремося до роботи», - каже Є. Напуда. 

 

Оксана Бурч, психолог, заступник директора ГЦСДН з психокореційної роботи додала: «Люди дуже переживають сьогодні – з приводу подій у державі, сімейних ситуацій. Дуже страждають при цьому діти. Тому ми надаватимемо і психологічну допомогу, спілкуватимемося з людьми, зокрема, і з тими, хто готується в дорогу у зону АТО, наприклад». 

 

Наразі усі, хто хотів би скористатися послугами Центру, можуть звертатися до обласної бібліотеки.

 

 

Фото – www.karpatnews.in.ua

Джерело:

http://karpatnews.in.ua/news/96583-v-uzhhorodi-pratsiuvatyme-tsentr-sotsialnoi-dopomohy-naselenniu.htm#sthash.Yh32uOT1.dpuf

 

Переглядів: 663 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024