Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 21 » У Запоріжжі переселенці отримують допомогу від Франції (Відео)
11:50
У Запоріжжі переселенці отримують допомогу від Франції (Відео)

 

ДОПОМОГА  З  БЕРЕГІВ  СЕНИ

 

 

 

У Запоріжжі переселенці отримують допомогу

від Французького Червоного Хреста

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Запоріжжя та в Запорізьку область продовжують прибувати переселенці із зони АТО. Найчастіше, люди втікають від обстрілів, перебуваючи, хто, в чому і, знайшовши собі притулок, потребують практично всього необхідного для налагодження порушеного побуту.

 

 

 

 

У багатьох з них немає звичайних побутових речей, одягу, а ось їжа необхідна завжди і постійно. Харчування, проживання, одяг для них стали не щоденним звичною справою, а гострою необхідністю. Як переселенцям в Запоріжжі допомагають адаптуватися, облаштувати побут і почати нове життя, нам розповіли співробітники Червоного Хреста.

 

 

 

 

Днями Запорізьке обласне Товариство Червоного Хреста отримало від французьких партнерів ваучери і кошти на дитяче харчування. Така допомога зараз якраз до речі.

 

 

 

 

- Потік переселенців не зменшується. А проблеми у всіх цих людей дуже різні. Найчастіше, люди потребують одягу, дрібної побутової техніки, посуду і, звичайно, продуктів. Ми надаємо посильну допомогу, але наші ресурси, на жаль, не безмежні. Тому ми просимо всіх, хто може допомогти, відгукнутися. Вся отримана допомога буде передана строго за призначенням, - розповів голова Запорізької обласної організації Червоного Хреста Костянтин Сілін. - Зараз дуже до речі надійшла допомога від Французького Червоного Хреста. Наші колеги та партнери передали ваучери і кошти для придбання дитячого харчування. Я хочу сказати спасибі нашим партнерам від імені всіх переселенців, які отримали і отримають допомогу.

 

Запорізьким Червоним Хрестом було отримано від французів 1 тисячу ваучерів для різних покупок переселенцями в гіпермаркеті «Ашан» номіналом 200 гривень.

 

 

 

 

Товариством Червоного Хреста видається один сертифікат на одну непрацюючу людину. В основному, під цю категорію потрапляють пенсіонери, інваліди, члени багатодітних сім'ї, мами в декреті з дітьми до трьох років. У Запоріжжі тисячі ваучерів розійшлася всього за три дні.

 

- Наші партнери з Французького Червоного Хреста вирішили допомогти запорізьким переселенцям. За підтримки посольства в Києві був проведений благодійний бал, на якому зібрано кошти на придбання ваучерів і дитячого харчування, - розповіла заступник голови Запорізького обласного Товариства Червоного Хреста Надія Божок. - На даний момент на 15 тисяс гривень придбано дитяче харчування, яке ми закупили в Запоріжжі. Також за підтримки французьких партнерів в місцях компактного проживання переселенців (в гуртожитках, в модульному містечку) проводяться дитячі свята. Для малюків виступають клоуни, аніматори, проводиться солодкий стіл.

 

 

 

 

За словами працівників Червоного Хреста, переселенці, які прибувають в Запоріжжі, знаходяться в стресовій ситуації. Адже люди позбулися всього, що наживалося роками. У зв'язку з цим, у біженців досить багато матеріальних і побутових труднощів.

 

- Продукти людям потрібні завжди. Також є постійна необхідність, хоч і не така гостра, в засобах гігієни, памперсах для дітей та дитячому харчуванні. За цим до нас звертаються постійно, - каже Надія Іванівна.

 

Розповіли про те, як їм живеться, хто, як і чим допомагає і самі переселенці, які звернулися в Червоний Хрест за допомогою.

 

 

 

 

Оля з маленьким сином Данилом прийшла, щоб отримати ваучер для придбання продуктів. Молода жінка каже, що зараз для неї 200 гривень - значна сума. Оля втекла з Донецька у вересні минулого року, будучи вагітною. Синочок народився вже в Запоріжжі. Данилу в цю п'ятницю, 20 березня, виповнюється 5 місяців. За словами Ольги, обживатися на новому місці було дуже важко. Від Червоного Хреста Оля отримала продукти, одяг, посуд і дрібну техніку. Все це мамі з синочком дуже допомогло.

 

Олексій Іванович приїхав до Запоріжжя з Авдіївки Донецької області. Разом з дружиною чоловік звернувся за допомогою в Червоний Хрест.

 

- Я в Запоріжжі з 3 березня. У Червоному Хресті я отримав постільну білизну та ваучер на придбання продуктів, - говорить Олексій Іванович.

 

Прийшла в Червоний Хрест і Олена з сином Максимом, якому трохи більше трьох років. Вона з родиною виїхала з Донецька. У Запоріжжі проживають з 12 лютого.

 

- Ми сьогодні прийшли за допомогою. Я не працюю, сиджу з дитиною, у нас працює тільки мій чоловік. Ми знімаємо квартиру, жити дуже важко, грошей не вистачає. А тут ще Максим захворів, у нього температура, - скаржиться Олена. - Торік влітку ми виїхали з Донецька, кочували по Україні, втікали від обстрілів, поки не приїхали в Запоріжжя. Тут нам допомогли: дали миючі засоби, постільну білизну, памперси для дитини.

 

В обласній організації Червоного Хреста в черзі стояло дуже багато жінок, більшість з них - з маленькими дітьми.

 

- Жити дуже важко, все дорожчає, особливо - продукти. Перебуваючи в декреті, грошей немає ... Ми, звичайно, отримували допомогу від Червоного Хреста. Нам давали гігієнічні набори, продукти. Хтось отримав одяг для дитини, комусь дісталися ковдри та посуд, давали памперси, я синові знайшла в Червоному Хресті навіть футбольний м'яч, - розповіла одна з жінок, що стоять в черзі.

 

Відзначимо, що в Червоний Хрест переселенці приходять не тільки, щоб отримати допомогу, але щоб цю допомогу і надати. Так, серед волонтерів та помічників Червоного Хреста дуже багато переселенців.

 

Ми познайомилися з жінкою Надією, яка з першого дня свого перебування у Запоріжжі стала волонтером. Вісім місяців тому жінка поїхала з Горлівки Донецької області і вже рівно стільки ж Надія працює волонтерів у Червоному Хресті.

 

У Надії загинув син. Пізніше в Запоріжжі жінка поховала чоловіка. Зараз Надія знімає однокімнатну квартиру разом зі своїм сином-інвалідом, невісткою та їх двома маленькими дітьми.

 

- Мені тут (в Червоному Хресті - авт.) всі дуже допомогли. Допомогли психологічно, підтримали. Також в Червоному Хресті я отримала продукти і навіть деяку техніку. Я сама прийшла волонтером в Червоний Хрест і перебуваю тут з першого дня. Я всім кажу величезне спасибі і готова кланятися в ноги, - щиро ділиться думками Надія.

 

 

 

 

Ми сподіваємося, що допомога для вимушених переселенців в Запоріжжі не вичерпається. Змінити ситуацію з біженцями не в наших силах, але ми в змозі їм допомогти. Допомогти заради того, щоб підтримати людей, нехай і в тимчасовому, але мирному притулок.

 

 

 

 

Варто додати, станом на 18 березня 2015 в Запорізькій області зареєстровано 60 тис. 312 переселенців. У місті Запоріжжі - 23 тис. 726. По області налічується 18 тис. 220 жінок, 15 тис. 211 дітей та 18 тис. 457 інвалідів з числа переселенців. І за кожною цифрою ховається реальна історія людських доль, сімейних історій і не простих буднів ...

 

Автор - Юлія Хрістіченко, «Вся Власть»

 

 

Фото - www.vv.com.ua

Джерело:

http://www.vv.com.ua/news/87890

 

Переглядів: 859 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 18:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024