Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 22 » На теми здоров'я: Відмова від деяких продуктів захищає від інсульту
15:12
На теми здоров'я: Відмова від деяких продуктів захищає від інсульту

 

ВТЕЧА  ВІД  НЕДУГИ

 

 

 

«Відмова від деяких продуктів захищає від інсульту», -

запевняють науковці Великобританії

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дослідження, про яке пише American Journal of Clinical Nutrition, показало, що зміни в способі харчування можуть давати терапевтичний ефект.

 

Здорова їжа, як переконалися вчені, на 30% знижує ризик постраждати в зрілому віці від інсульту або інфаркту, інформує health.obozrevatel.com.  

 

Автори дослідження, фахівці з Королівського коледжу Лондона, перевірили, який вплив на здоров'я вже дорослих людей надає перехід з типово британської дієти з великою кількістю бекону, яєць і солодкої їжі на більш збалансовану і насичену поживними речовинами.

 

Вони встановили, що відмова від продуктів, насичених жиром і цукром, на третину зменшує ймовірність судинних патологій, що призводять до інсульту чи інфаркту, у людей у ​​віці від 40 років і старше.  

 

В рамках експерименту дослідники вели спостереження за станом серцево-судинної системи у групи з 160 осіб, які погодилися на три місяці перейти на здорову їжу. За час дослідів добровольці схудли, в середньому, на 1,3 кілограма, а рівень холестеролу в крові учасників впав на 8%.

 

Крім того, покращилися показники артеріального і ниркового тиску, а також частоти серцебиття. Всі ці фактори помітно знижують ризик інфаркту, інсульту або інших проблем з судинами у віці від 40 років і більше.  

 

На думку керівника проекту Тома Сандерса, велика частина серцевих нападів і інсультів відбувається раптово серед людей, що не входили до групи ризику до цього. Він радить переходити в певному віці на більш здорове харчування, не чекаючи критичного випадку, - в якості профілактики.

 

"Перехід з класичною британської дієти, багатої жирами, сіллю і цукром, на фрукти, овочі та рибу помітно знижує ці шанси", - пояснив експерт.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:
http://expres.ua/health/2015/03/22/129385-vidmova-deyakyh-produktiv-zahyshchaye-insultu

 

Переглядів: 712 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024