Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 24 » На Львівщині можливий спалах туберкульозу, – медики
15:43
На Львівщині можливий спалах туберкульозу, – медики

 

НА  ПОРОЗІ…

 

 

Туберкульоз на Львівщині може спалахнути з новою

силою. Такими тривожними є прогнози медиків.

Підстави для можливої епідемії з`являються через

війну і складну економічну ситуацію в країні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це сьогодні, 24 березня, під час прес-конференції з нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом заявив головний лікар Львівського обласного фтизіопульмонологічного центру Любомир Рак.

 

Адже на туберкульоз, за його словами, людина може захворіти, коли має понижений імунітет, погано харчується, живе у складних умовах. На Львівщині торік виявили 1659 хворих на різні форми туберкульозу. Проте більшість з них мала ураження легенів. Саме ця форма, кажуть медики, найнебезпечніша для навколишніх.

 

Окрім цього, у Львівському фтизіопульмонологічному центрі зараз є близько ста пацієнтів із хіміорезистентним туберкульозом, який потребує набагато складнішого лікування.

 

«Пацієнт з чутливою формою туберкульозу лікується 6 місяців, у деяких випадках – 8 місяців. Обходиться державі його лікування в невелику суму, ми підрахували – десь 600-700 грн весь курс лікування. Тоді як лікування пацієнта з хіміорезистентною формою туберкульозу триває 22 місяці. Вартість такого лікування 70-100 тис. грн», – розповів Любомир Рак.

 

Хіміорезистентний туберкульоз, пояснив лікар, – це форма, яка є нечутливою до звичних протитуберкульозних препаратів внаслідок мутації туберкульозної палички.

 

Однак туберкульоз не є вироком, наголошують медики. У стаціонарі всі необхідні засоби для курсу лікування хворі отримують безкоштовно. У лікарні вони перебувають аж допоки не перестануть бути заразними, тобто не перестануть виділяти туберкульозну паличку. Після стаціонарного лікування пацієнт перебуває на амбулаторній формі спостереження і за потреби отримує соціальний супровід.

 

 

 

Наша довідка

Соціальний супровід хворих, що лікуються амбулаторно, допомагають проводити патронажні медичні сестри Товариства Червоного Хреста України.

 

Автор - Ірина Ващишин

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zaxid.net/news/showNews.do?na_lvivshhini_mozhliviy_spalah_tuberkulozu__mediki&objectId=1345296

 

Переглядів: 592 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 02:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024