Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 27 » Вісті з Тернополя: Викладачі і студенти ТДМУ взяли участь у заходах до Дня боротьби із туберкульозом
16:54
Вісті з Тернополя: Викладачі і студенти ТДМУ взяли участь у заходах до Дня боротьби із туберкульозом

 

ТЕОРІЮ  ПЕРЕВІРЯЮТЬ  ПРАКТИКОЮ

 

 

24 березня світова спільнота у День боротьби із

туберкульозом проводить низку просвітницьких

заходів . Викладачі і студенти Тернопільського

державного медичного університету

ім. І.Горбачевського взяли активну участь

у загальноміських акціях з цього приводу.

 

 

 

 

 

 

 

Понад 25 майбутніх медиків 24 березня стали потужною волонтерською бригадою, яка допомагала у проведенні акції Червоного Хреста під гаслом «Охопити три мільйони: знайти, лікувати, вилікувати кожного!».

 

 

 

 

Студенти ТДМУ проводили просвітницьку кампанію серед населення, робили опитування і роздавали інформаційні матеріали цього дня у центральній частині міста. Вони також спрямовували всіх охочих для проходження флюорографічного обстеження, а вже досвідчені лікарі-методисти та фтизіатри надавали фахові консультації.

 

 

 

 

«Потрібно відзначити, що тернополяни досить позитивно ставляться до того, що ми розповідаємо їм про туберкульоз, способи запобігання захворюванню. Були і такі, які пам’ятали нас ще з акції по боротьбі з цукровим діабетом. Цікавим є той факт, що старші люди більш обізнані, аніж молодше покоління. Хоча, наприклад, є певна частина тернополян, які не знають про те, що лікування туберкульозу здійснюється за рахунок державних коштів. Також траплялися і такі, які не орієнтувалася у шляхах передавання інфекції. Загалом із жителями міста було приємно спілкуватися і радувало те, що більшість виявляла бажання пройти флюорографічне обстеження», - розповіла студентка п’ятого курсу медичного факультету Ірина Рондяк.

 

 

 

 

Нагадаємо, що сьогодні при Товаристві Червоного Хреста в Тернопільській області діє волонтерський загін, який складається із десяти студентів Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

 

 

 

 

Наступного дня, 25 березня, професор кафедри пропедевтики, внутрішньої медицини та фтизіатрії Світлана Корнага прочитала лекцію, присвячену темі боротьби із туберкульозом, для студентів хімікобіологічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка.

 

 

 

 

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

 

 

Фото – з сайту ТДМУ

Джерело:

http://www.tdmu.edu.ua/ukr/news/tyberkyloz2015.htm

 

 

 

 

Переглядів: 583 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 09:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024