Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 28 » Торік на Чорнобаївщині зареєстровано 28 хворих на туберкульоз
15:57
Торік на Чорнобаївщині зареєстровано 28 хворих на туберкульоз

 

ПІДСТУПНІСТЬ  НЕДУГИ  МОЖНА  ЗДОЛАТИ

 

 

       

        Торік на Чорнобаївщині, що на Черкащині,

        зареєстровано 28 хворих на туберкульоз

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як інформує фахівець із соціальної роботи Чорнобаївської районної організації Товариства Червоного Хреста України Катерина КАРАБАН, торік на Чорнобаївщині зареєстровано 28 випадків туберкульозу органів дихання, 7 осіб померло від туберкульозу.

 

 

 

 

Районна організація Товариства Червоного Хреста не тільки займається медико-соціальною допомогою самотнім людям похилого віку, а й працює в рамках районної соціальної програми з питань профілактики та боротьби з туберкульозом на 2012-2016 рр. Основними завданнями програми є питання поінформованості населення, особливо учнівської молоді, щодо пропаганди здорового способу життя, залучення мешканців району до проведення медичного обстеження на туберкульоз і надання матеріальної допомоги хворим на туберкульоз.

 

 

 

 

– Щороку, – говорить Катерина Іванівна, – спільно з районним центром творчості проводимо тематичні конкурси малюнків, віршованих та прозових творів, різноманітні тренінги, анкетування серед учнів з метою профілактики соціально-небезпечних хвороб, виховання небайдужості до чужої біди, залучення їх до волонтерського руху та участі в місячниках милосердя.

 

 

 

 

Медичними працівниками та спеціалістами районної організації проводяться інформаційні бесіди в трудових колективах. Завдяки співпраці з фтизіатричною службою, діти з 7 до 14 років з частими простудними захворюваннями та позитивною пробою Манту можуть пролікуватися і відпочити безкоштовно в санаторії «Руська Поляна», який знаходиться під опікою Червоного Хреста. Просимо звернути увагу батьків на цю можливість. В минулому році 44 діток з Чорнобаївського району пройшли медичне обстеження та оздоровились в цьому санаторії, - підсумовує фахівець.

 

 

 

 

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом в Чорнобаївській ЗОШ №1 та Малобурімській ЗОШ проведено лінійку, конкурс малюнків під гаслом «Збережемо планету від туберкульозу!». В підсумку, І місце отримала Олександра Захарченко (10 кл. Малобурімської ЗОШ), ІІ – Юлія Карпань, ІІІ – Арсен Грицай (учні 2В кл. Чорнобаївської ЗОШ №1).

 

Зранку 24 березня на базарній площі райцентру перед універмагом проведено вуличну інформаційно-освітню благодійну акцію «Разом з Червоним Хрестом проти туберкульозу!». Під час неї розігрувалась безпрограшна лотерея, була задіяна скарбничка збору коштів, одягу хворим на туберкульоз. Серед населення волонтери розповсюджували інформаційну літературу по профілактиці туберкульозу, наданню першої допомоги. Бажаючі могли виміряти тиск, отримати консультацію.

 

 

 

 

– У цьому році (згідно з статутом ТЧХ через кожні 5 років) проводяться звітно-виборні збори в первинних організаціях. Як підсумок – звітно-виборна конференція в районній організації ТЧХ, – повідомляє голова РОТЧХ Людмила КОВАЛЬОВА. – Ми надіємося, що новий склад голів первинних організацій, правління та президії РОТЧХ і надалі буде дотримуватися основоположних принципів Червоного Хреста й підтримувати малозахищені верстви населення Чорнобаївщини.

 

Адже на часі привернення уваги суспільства до проблем найбільш незахищених верств населення – інвалідів, одиноких людей похилого віку, дітей-сиріт, біженців, безпритульних та хворих на туберкульоз і СНІД. Головним є поліпшення умов їхнього життя шляхом надання матеріальної та натуральної допомоги. І задля цього нашою організацією, – додає Людмила Сергіївна, – з 4 квітня по 4 травня в районі проводиться весняний місячник «Милосердя», який є складовою Всеукраїнського місячника Товариства Червоного Хреста України "Допоможи нужденним".

 

 

Фото – www.novadoba.com.ua

Джерело:

http://novadoba.com.ua/15944-torik-na-chornobayivschyni-zareyestrovano-28-khvorykh-na-tuberkuloz.html

 

Переглядів: 711 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024