Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 30 » У Львові кардіохірурги Червоного Хреста провели дві операції дітям з вадами серця
15:48
У Львові кардіохірурги Червоного Хреста провели дві операції дітям з вадами серця

 

МИЛОСЕРДЯ  ЛІКАРІВ  З  ЛЮКСЕМБУРГУ

 

       

       Члени місії Люксембурзького Червоного Хреста

       в рамках візиту до Львова відвідали Львівську

       обласну клінічну лікарню.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На базі дитячого кардіохірургічного відділення ЛОКЛ разом з провідними дитячими кардіохірургами вони провели 20 консультацій та дві складні операції дітям з вадами серця.

 

 

Про це повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

 

 

Як йдеться у повідомленні, співпраця між львівськими дитячими кардіохірургами й організацією Люксембурзького Червоного Хреста триває понад 20 років у рамках «Програми допомоги дітям України з хірургічними вадами серця і розвитку дитячої кардіохірургії у Львові». Завдяки програмі спільно прооперовано й врятовано життя майже 400 дітей з важкими вродженими вадами серця. Оперативні втручання проводились у кардіохірургічному центрі Страсбурга і в ЛОКЛ.

 

 

Програма Люксембурзького Червоного Хреста надала значну допомогу у підготовці медичних кадрів та матеріально – технічному забезпеченні дитячого кардіохірургічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні.

 

Крім того, 25 березня у Департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА відбулась партнерська зустріч для обговорення перспектив подальшої реалізації в області «Програми допомоги дітям України з хірургічними вадами серця і розвитку дитячої кардіохірургії у Львові».

 

У зустрічі брали участь члени місії Люксембурзького Червоного Хреста кардіолог, професор Річард Шнайдер, кардіохірург, професор Бернард Айзенман, директор Департаменту охорони здоров’я Богдан Чечотка, заступник директора Ірина Микичак та головний спеціаліст департаменту з функціональної діагностики, професор Юрій Іванів.

 

Під час зустрічі відбулося фахове обговорення досягнень і проблем розвитку дитячої кардіохірургічної допомоги на Львівщині, а також стратегічного бачення подальшої реалізації «Програми допомоги дітям України з хірургічними вадами серця».

 

 

Професор Річард Шнайдер зупинився на питаннях підготовки кваліфікованих кадрів та важливості створення потужної команди кардіохірургів, залучення молодих фахівців.

 

 

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка висловив щиру подяку Товариству Червоного Хреста Люксембургу за успішну майже 25-річну співпрацю з кардіохірургами Львівщини.

 

 

Наша довідка:

 

Люксембурзький Червоний Хрест співпрацює з Львівською обласною клінічною лікарнею у наданні фахової та матеріальної допомоги  в лікуванні дітей з вадами серця з 1992 року.

 

Програма є унікальною для України за тривалістю, обсягом матеріальної допомоги і кількістю прооперованих дітей.

 

При співпраці з Львівським обласним комітетом Товариства Червоного Хреста 250 дітям з різних регіонів України проведено хірургічне лікування з приводу складних вроджених вад серця в кардіохірургічній клініці Страсбурга. Проводив здебільшого унікальні операції керівник клініки професор Бернард Айзенманн.

 

Програма протягом останніх років в значній мірі забезпечує інтенсивний розвиток львіської дитячої кардіохірургії. Ії основними напрямками є забезпечення відділення сучасним діагностичним, анестезіологічним і моніторинговим обладнанням і навчання персоналу відділення на місці шляхом проведення операцій спільними командами лікарів.

 

В 1995, 1997 роках, щорічно з 2000 року відбуваються кількаденні візити до Львова французьких лікарів на чолі з професором  Б. Айзенманном для проведення складних серцевих операцій.

 

За його участю були прооперовані 40 пацієнтів, в т.ч. 36 в умовах штучного кровообігу.

 

Завдяки цій Програмі в ДКХВ вперше в Україні розпочали та успішно проводять ендоваскулярне закриття відкритої артеріальної протоки. Спільно з французькими колегами проведено 27  ендоваскулярною втручань.

 

 У 2005 році Люксембурзький Червоний Хрест передав для новоствореної дитячої реанімаційної палати повний комплект найсучаснішого обладнання.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zik.ua/ua/news/2015/03/26/u_lvovi_kardiohirurgy_chervonogo_hresta_provely_dvi_operatsii_dityam_z_vadamy_sertsya_575837

 

Переглядів: 667 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024