Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 1 » В Україні зареєстровано майже 1,2 мільйона переселенців
09:08
В Україні зареєстровано майже 1,2 мільйона переселенців

 

ПРОБЛЕМИ,  ВИКЛИКАНІ  ВІЙНОЮ

 

   

   Про надання соціального захисту та створення

   умов для проживання внутрішньо переміщених

   осіб йшлося на брифінгу в Будинку уряду, який

   відбувся 31 березня за участі представників

   5 міністерств.

 

 

 

 

 

 

 

 

У брифінгу взяли участь від Міністерства охорони здоров'я - заступник міністра Альона Терещенко, Міністерства освіти і науки - заступник міністра Павло Полянський, Міністерства регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства - в. о. директора Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва - Ігор Денисюк, Міністерства соціальної політики - заступник міністра Віталій Мущинін, Міністерства юстиції - начальник Управління реєстрації Сергій Бенедесюк.

 

Як повідомив Віталій Мущинін, в органах системи соціального захисту поставлено на облік 1195000 осіб, або 776,6 тис. сімей. Особам, які перебувають на обліку, органи соціального захисту здійснюють оплату на проживання та оренду житла: 442 грн. для працездатних і 884 грн. - для непрацездатних осіб. У березні урядом прийнято рішення про збільшення розміру допомоги для інвалідів до 946 грн., повідомив Віталій Мущинін.

 

В цілому за перший квартал профінансована допомога в розмірі 905 300 000 грн., у березні - 315 800 000 грн.

 

"Після рішення уряду про збільшення на 2 млрд. 850 млн. грн. фінансування цієї допомоги, відповідними змінами до бюджету передбачені ці кошти і вони на сьогодні надійшли в регіони", - сказав Віталій Мущинін.

 

Він також поінформував, що планується прийняття рішення Уряду про продовження порядку надання відповідної допомоги посібників внутрішньо переміщеним особам ще на 6 місяців. Для цього громадянам потрібно буде звернутися в органи соцзахисту з відповідними заявами.

 

Всі громадяни, які переїхали з Донецької та Луганської областей у більш безпечні регіони, отримують належну медичну допомогу. Загалом звернулося 126 тис. дорослих, з яких більше 8000 поставлено на облік, (дітей відповідно - 80 тис. і 52 тис.).

 

"І хороша новина - у нас серед внутрішньо переміщених осіб народилося понад 3000 дітей, всі мами і немовлята отримують належну медичну допомогу", - розповіла Альона Терещенко.

 

Спільно з ВООЗ і Українським Червоним Хрестом на територіях Луганської та Донецької областей, підконтрольних української влади, а також Дніпропетровської, Харківської, Запорізької областей працюють мобільні бригади. Вони надають первинну медичну допомогу і доставляють ліки особам, які цього потребуть. Також незабаром буде направлена ​​гуманітарна медична допомога на 300 тис. грн. для мобільних госпіталів. Загалом жителям Луганської та Донецької областей надається необхідна допомога, фінансування залишено без змін.

 

У той же час Альона Терещенко зазначила, що МОЗ готовий сприяти у працевлаштуванні медичним працівникам, які покинули небезпечні регіони. На сьогодні в інших регіонах знайшли роботу понад 1,3 тис. медиків з числа внутрішньо переміщених осіб.

 

Багато дітей з Донецької та Луганської областей вчаться за межами населених пунктів, повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський. Він зазначив, що на контрольованій українською владою території все відбувається у звичному режимі, хоча були проблеми з доставкою підручників.

 

Найбільший інтерес - до випускників, які незабаром стануть абітурієнтами українських вузів.

 

"Нагадаю, українська державна влада не визнає початок навчального року взагалі, починаючи з 1 вересня, на територіях, непідконтрольних органам державної влади України", - зазначив Павло Полянський.

 

Заступник міністра повідомив, що більша частина дітей, які в силу складних обставин опинилася на непідконтрольною території, хочуть вступити в українські вузи і вже зареєструвалися для проходження незалежного зовнішнього оцінювання.

 

"І для кримських одинадцятикласників, і для Донецької та Луганської областей, Міністерство прийняло рішення про продовження терміну проходження ЗНО. 9 червня - третя можлива додаткова сесія. Ми хочемо, щоб жодна дитина не випала з поля зору", - зазначив Павло Полянський.

 

Заступник міністра запевнив, що всі необхідні організаційні умови для вступу до вузів створені: "Ми пішли на безпрецедентне спрощення усіляких бюрократичних процедур. Реєстрація відбувається на ЗНО, а також для екстернату, щоб усі ці діти отримали шкільні атестати, в онлайн режимі". Це зроблено для того, щоб мінімізувати число перетину блокпостів.

 

Сформовано базу даних шкіл, де випускники зможуть пройти відповідну перевірку знань з найменшим ризиком, хоча діти можуть проходити екстернат у всіх без винятку 18,4 тис. шкіл України. До того ж є база даних інтернатних закладів, де діти зможуть тимчасово зупинитися.

 

Мінрегіон розробив порядок використання у 2015 році коштів державного фонду регіонального розвитку, який передбачається затвердити постановою уряду, повідомив Ігор Денисюк. Цим документом передбачається реалізація житлових програм, у тому числа для сімей загиблих в зоні АТО, за рахунок об'єктів незавершеного будівництва шляхом проведення фінансування їх добудови.

 

"Також ми розглядаємо як варіант придбання житла на вторинному ринку", - повідомив Ігор Денисюк. За його словами, на житло для сімей загиблих передбачено фінансування у розмірі 300 млн. грн.

 

Мін'юст забезпечив переведення відповідних підрозділів, які здійснюють реєстраційні дії, з тимчасово окупованих територій на території, що знаходяться під контролем української влади, поінформував Сергій Бенедесюк. Громадяни з тимчасово окупованих територій зможуть оформити акти цивільного стану (реєстрації народження, смерті, питання, пов'язані з реєстрацією юридичних осіб і т. п.) фактично в будь-якому територіальному підрозділі.

 

"Що стосується документів, виданих на неконтрольованій українською владою території, - ми не можемо визнавати їх", - зазначив Сергій Бенедесюк.

 

Він повідомив, що на час бойових дій були вжиті всі необхідні заходи для відключення відповідних підрозділів від реєстрів.

 

"Але з іншого боку ми зробили все можливе, щоб максимально спростити процедуру відповідних реєстраційних дій для громадян України з тимчасово окупованих територій в будь-якому іншому підрозділі Міністерства юстиції на всій території України", - зазначив Сергій Бенедесюк.

 

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

 

Фото – з відкритих  джерел в Інтернеті

Джерело:

http://elvisti.com/node/159396

 

Переглядів: 690 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 10:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024