Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 2 » У центрі Миколаєва відбулася велика акція, приурочена до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом
15:12
У центрі Миколаєва відбулася велика акція, приурочена до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

 

ЩЕ  ОДНА  СОТНЯ  ОБСТЕЖЕНИХ

 

 

 

 

В ході акції пройти медобстеження змогли

більше ста чоловік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У вівторок, 24 березня, в Миколаєві відбулася масштабна акція, приурочена до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, в ході якої Обласний центр здоров'я, спільно з миколаївськими медичними установами та тутешнім відділенням Товариства Червоного Хреста України, надав всім бажаючим безкоштовні медичні послуги і провів серед городян санітарно-просвітницьку роботу.

 

 

 

 

Як зазначила лікар Обласного центру здоров'я Людмила Заверюха, проведення акції, організованої на вулиці Радянській, стало своєрідним підбиттям підсумків роботи, яку охоронці здоров'я Миколаївщини провели за минулий рік.

 

 

 

 

«Сьогодні в усьому світі проходить Всесвітній день боротьби з туберкульозом, коли все прогресивне людство, медики, волонтери, громадськість, Червоний Хрест, відзначають результати своєї роботи. В акції беруть участь - обласний центр здоров'я, Облспідцентр (проводять експрес-діагностику на ВІЛ), міськтубдіспаснер (проводить флюорографічне обстеження), облнаркодиспансері, Червоний Хрест - всі зібралися разом», - заявила Людмила. За її словами, в ході заходу городяни отримують безкоштовне медичне обстеження та інформування, а охоронці здоров'я - спостерігають за тим, що найбільшою мірою хвилює громадян.

 

 

 

 

За словами заступника голови обласної організації Товариства Червоного Хреста в Миколаївській області Лариси Паламарчук, сьогоднішній акції передувала місячна кампанія по боротьбі з туберкульозом, в ході якої Червоним Хрестом Миколаївській області велася санітарно-профілактична та просвітницька робота, а також надавалася допомога дітям та сім'ям хворих, що страждають від небезпечного захворювання. Цього року гроші для Червоного Хреста зібрали студенти МДУ ім. В.О. Сухомлинського, на які благодійники закуплять для дітей облтубдиспансеру продукти харчування.

 

 

 

 

В ході акції, кожен бажаючий мав змогу пройти базову медичну діагностику: виміряти тиск, індекс маси тіла і пройти безкоштовне флюорографічне обстеження. Найбільшу увагу гостей заходу привернула послуга експрес-обстеження на ВІЛ, яка була надана Обласним центром здоров'я. У машини, яка проводить процедуру, швидко утворилася черга з бажаючих пройти діагностику.

 

 

 

 

«Подібна ініціатива дуже потрібна. Не у кожної людини є час вчасно обстежитися. Тим більше, що потрібно знати, в який період людина отримав зараження. Я стояла в черзі, так сюди підійшла дівчина, яка просто побачила все це через вікно. Вийшла і перевірилася. І їй уже не варто нервуватись, кудись їхати. Це дуже важливо», - висловила своє ставлення до акції одна з відвідувачок заходу Тетяна. Вона також сказала, що має надію на те, що подібні акції проводитимуться охоронцями здоров'я і надалі.

 

 

 

 

 

За підсумками акції служби та медичні установи Миколаївщини зможуть оцінити ефективність своєї роботи і поліпшити санітарно-епідеміологічну обстановку в місті; Товариство Червоного Хреста - зібрати кошти для надання хворим благодійної допомоги, а городяни - отримати важливу інформацію і швидкі результати безкоштовної медичної діагностики.

 

 

 

Фото – www.nikolaev-city.net

Джерело:

http://nikolaev-city.net/13791/v-centre-nikolaeva-sostoyalas-masshtabnaya-zdravoohranitelnaya-akciya-priurochennaya-k

 

Переглядів: 1835 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024