Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 2 » 350 осіб узяли участь у сходженні «Говерляна-2015»
15:43
350 осіб узяли участь у сходженні «Говерляна-2015»

 

ПІДКОРЮВАЧІ  ЗАСНІЖЕНОЇ  ГОВЕРЛИ

 

       

       28 березня відбулося успішне зимове сходження

       на найвищу вершину українських Карпат – гору

       Говерлу (2 061 м), – повідомляє прес-служба

       Львівської ОДА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цей традиційний масовий захід, присвячений Міжнародному дню спорту заради розвитку та миру, 200-річчю з дня народження автора мелодії національного гімну України Михайла Вербицького, Року Андрея та Климентія Шептицьких, а також ушануванню пам’яті відомого львівського туриста Ореста Копійчука, організували за допомогою обласного відділення НОК України, управлінням молоді та спорту обласної держадміністрації спільно з обласною федерацією спортивного туризму, Львівською контрольно-рятувальною службою та туристсько-альпіністським центром «Скеля».

 

Попри непрості погодні умови, на Говерлу піднялися майже 350 осіб, серед яких група представників спортивних туристичних клубів Києва, Харкова, Львова, Нетішина (Хмельницька область), Калуша (Івано-Франківської область), туристи з багатьох міст та районів Львівщини; група журналістів, серед яких і відомий львівський фотомайстер Володимир Дубас, а також знаний організатор спортивно-туристичного руху з Польщі Міхал Рачинський.

 

Після завершення зимового сходження члени організаційного комітету вручили грамоти найкращим командам та окремим учасникам сходження, інформує НОК України. Серед відзначених: команда смт Соснівки, м. Рави-Руської, НУ «Львівська політехніка», Жовківського району, ветерани спортивного туризму з Києва, вдова Ореста Копійчука пані Галина Копійчук та інші.

 

Найстаршим за віком учасником виявився один із засновників НОК України, ЗТ України 79-літній Мирослав Герцик та 77-літній Юрій Маслов з Києва. Свої грамоти отримали й шестеро наймолодших учасників сходження – діти 6-9 років.

 

На підсумковому шикуванні на пероні станції Ворохта учасники сходження ухвалили звернення за мир і єдність в Україні!

 

Відтак сертифікати учасника традиційної «Говерляни-2015» заслужено отримали усі учасники сходження, бажаючи один одному нових звершень.

 

 

 

Наша довідка:

У склад шанувальників зимового туризму на цей раз був включений рятувально-пошуковий загін Львівської ОО ТЧХ України, який очолює досвідчений рятувальник Михайло Яворівський. Він - начальник Львівської контрольно-рятувальної служби, член правління Львівської обласної організації ТЧХ України впродовж багатьох років. В його загін входить 25 осіб, але у сходженні на найвищу гору України взяли участь лише 9 сміливців. 

 

 

 

 

І хоч погода на Говерлі була дуже поганою, але фізична підготовка туристів виявилася на висоті – ніхто не постраждав, всі благополучно здійснили сходження і повернулися  вниз, назад у Ворохту.

 

 

 

 

Фото – М.Яворівського

Джерело:

http://www.gazeta.lviv.ua/news/2015/03/30/41265

 

 

 

 

 

Переглядів: 1624 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 17:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024