Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 4 » У Берегові діятиме соціальна кухня для нужденних
07:08
У Берегові діятиме соціальна кухня для нужденних

 

СПІЛЬНЕ  ДІТИЩЕ

 

 

У Берегові на Закарпатті діятиме соціальна кухня

для знедолених

 

 

 

 

 

 

 

 

З ініціативи міського голови Берегова Золтана Бабяка відбулася зустріч за участю представників Берегівської районної Мальтійської служби допомоги, Берегівського районної організації Товариства Червоного Хреста України, Берегівського консульства Угорщини, ДСУУ (УМДС) та ТУКЗ (КМКС), „Advance”, Закарпатської обласної ради та історичних церков міста.

 

За круглим столом обговорили можливості відкриття соціальної кухні. На жаль, за нинішніх умов все більше соціально незахищених громадян у місті. Тож, втілення цієї ідеї дещо  полегшило би становище нужденних берегівчан. Саме в цьому мер просив підтримки у запрошених. В той же час він наголосив, що розпочинати цю справу варто в тому випадку, якщо кухня зможе працювати аж до кінця цього року. А для цього потрібне постійне фінансування.

 

За попередніми розрахунками на одну людину потрібно 17,5 грн. в день, а щоб прогодувати 300 осіб потрібно105 тис. грн. щомісяця. За задумом, кухня працюватиме поблизу автовокзалу з 12 до 4 год за к.ч.

 

«Вдалося дійти згоди і в тому, що кухня працюватиме по визначеним дням, а на вихідних вона не функціонуватиме. Під час дискусії прозвучала ідея створити графік відвідання безкоштовної кухні, за яким в один день харчуватиметься одна група людей, в інший – друга група. Така схема дозволила б збільшити список осіб з 300 до 600», - розповідає мер Берегова на своїй публічній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

 

Учасники круглого столу додали, що наразі кожна організація повинна чітко визначити завдання, які може взяти на себе. Окрім того було вирішено, що присутні, які візьмуть участь у втіленні задуму, повинні найближчим часом скласти список тих осіб, які, на їхню думку, потребують найбільше допомоги. За цим списком берегівчанам роздадуть талони, з якими вони зможуть відвідувати кухню. Буде закуплений спеціальний посуд, в якому можна буде віднести їжу додому у тому випадку, якщо громадян не бажає харчуватись у палатці. Розглянемо і питання щодо залучення соцпрацівників, які носитимуть теплий обід лежачим хворим додому.

 

За домовленістю списки та подальші дії будуть обговорені наступного тижня, 9 квітня.

 

«Зазначу, що на зустріч разом з керуючим Діаконічного відділу Закарпатської Реформатської церкви Бейлою Нодем завітав і Карл Панцел. Депутат угорського парламенту повідомив, що буде просувати це питання серед місцевих самоврядувань. За його словами, зараз угорська громада активно бере участь у благодійництві, яка спрямована на підтримку закарпатців. Тому, на його думку, небайдужі угорці обов’язково відгукнуться на заклик допомогти», - додає міський голова.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.clipnews.info/newstopic.htm?id=89525

 

Переглядів: 607 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 23:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024