Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 4 » Обличчя АТО. Легендарний лікар «Азову»
20:50
Обличчя АТО. Легендарний лікар «Азову»

 

НАШ  ДРУГ  ПО  СОЦМЕРЕЖІ  FACEBOOK

 

 

На запрошення керівництва Національної

академії держуправління головний лікар

Львівського обласного лікувально-фізкультурного

диспансеру Степан Середа, провів заняття

з надання домедичної допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

Учасник АТО та лікар батальйону «Азов», викладач спортивної медицини у Львівському державному університеті фізичної культури  відбув дві ротації у зоні АТО.

 

Степан Середа надавав невідкладну допомогу під час Революції гідності учасникам Євромайдану. А після російської агресії на сході України добровільно зголосився піти у щойно створений полк «Азов».

 

Лікар був організатором та керівником медичної служби  полку «Азов». Крім терапевтичного супроводу опікувався фізичної підготовкою бійців полку. Навчав солдат рятувати власне життя, а також надавати допомогу своїм побратимам.

 

 

 

 

Слухачам лекції лікар наочно продемонстрував навички надання першої допомоги при ушкодженнях, та розповів, що будь-які навчання зовсім не схожі на надання допомоги у бойових умовах. Там потрібно вміти зберігати спокій, правильно оцінювати ймовірну небезпеку. Ризикуючи власним життям, доповзти до солдата та врятувати його.

 

 

 

 

 

 

Лікар «Азову» згадав сумну статистику, що близько 90 % втрат на полі бою - від невміння бійців надавати собі допомогу. Наразі Степан Середа займається громадською діяльністю та проводить національно-патріотичні лекції, де обов’язково зупиняється на питаннях навчання надання невідкладної медичної допомоги.

 

Довідково

Бойовий  досвід  Степана Середи, на наш погляд, може послужити добру службу для Червоного Хреста. Личаківська РО ТЧХ м. Львова планує провести з фронтовим лікарем переговори щодо налагодження співпраці у царині поширення знань з оволодіння навиками надання першої долікарської допомоги. Перший крок зроблено: Степан Середа позитивно відповів на наш запит і приєднався до групи «Друзі» на нашій сторінці у соцмережі Facebook .   

 

 

Фото – із особистої сторінки у Facebook С.Середи

Джерело:

http://loda.gov.ua/news?id=15860

 

 

Переглядів: 631 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024