Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Квітень » 5 » Швейцарський депутат запропонував створити центри для біженців за кордоном
18:14
Швейцарський депутат запропонував створити центри для біженців за кордоном

 

НОВА  МІГРАЦІЙНА  ПОЛІТИКА  ШВЕЙЦАРІЇ

 

 

 

       Швейцарський депутат Луці Штам запропонував створити

        центри для біженців за кордоном

 

 

 

 

                                                               

 

 

 

 

 

На знімку: Луці Штам, депутат Національної ради (Швейцарська

народна партія, Кантон Ааргау). Графіка: Swiss Federal Assembly

 

 

Не секрет, що круглий рік Швейцарія переживає справжній наплив осіб з різних нестабільних регіонів Планети (насамперед, з Африки та Азії). У зв'язку з цим перед Альпійською республікою стоїть гостра проблема, як чинити з постійно зростаючим потоком бажаючих отримати статус біженця. Величезні фінансові витрати, обгрунтований ризик підвищення злочинності, небажання біженців інтегруватися в суспільство - це лише верхівка айсберга.

 

Не буде перебільшенням сказати, що Альпійська республіка (як і решта Європи) потребує нової міграційної політики. Проте, які вона набере форми?

 

Швейцарський депутат Луці Штам пропонує розміщувати всіх біженців не в Швейцарії, а в спеціально обладнаних центрах, створених за кордоном.

 

Швейцарія є учасником Конвенції про біженців від 1951, яка зобов'язує Берн приймати осіб, які через загрозу життю від переслідувань змушені залишити країну свого громадянства.

 

Правда, однак, полягає і в тому, що європейські країни, - і Швейцарія тут не є винятком, - не справляються з потоками осіб з Африки та Азії, які під виглядом біженців намагаються поліпшити своє матеріальне становище в Європі.

 

Частіше за все ці «псевдо-біженці» отримують відмову і висилаються в країну походження. Та перед тим, як все це відбудеться, особи, котрі претендують на статус біженця, повинні бути десь розміщені.

 

 

 

На знімку: північно-африканські біженці біля берегів Сицилії. Графіка: Vito Manzari

 

Майже скрізь в Альпійській республіці, де швейцарські федеральні власті планують відкрити центри утримання переміщених осіб, які очікують відповіді на свої клопотання, проходять масові акції невдоволення місцевого населення - швейцарців, котрі не хочуть небажаного сусідства.

 

Чи стануть центри для біженців за кордоном рішенням проблеми?

 

В якості можливого вирішення проблеми біженців Луці Штам, депутат Національної ради (Швейцарська народна партія, Кантон Ааргау) пропонує наступну можливість: особи, котрі клопочуться про отримання статусу біженця або які вже такий мають, повинні бути розміщені в спеціально обладнаних центрах, які перебувають за кордоном.

 

Як вказує політик: "З урахуванням безлічі біженців з Еритреї та Сирії, які зараз прибувають до Швейцарії, подібні центри в Північній Африці, а також в Йорданії або Туреччині були би якраз доречними".

 

Для депутата також цілком можливо відкриття центрів для біженців в Греції чи Італії. За підрахунками пана Штама, утримання біженців за кордоном  буде обходиться набагато дешевше, ніж якби це відбувалося на швейцарській території.

 

Там же пан Штам хотів би розмістити 3000 біженців з Сирії, які Президент Швейцарії Симонетта Соммагура хоче прийняти в Швейцарію. В якості партнерів по співпраці в організації закордонних центрів пан Штам бачить Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ), а також країни місця розміщення відповідних центрів.

 

Як продовжує пан Штам: "Ті особи, котрі клопочуться в Швейцарії про отримання статусу біженця, могли б бути тут (тобто в Швейцарії - прим. ред.) зареєстровані і далі відправлені в закордонні центри".

 

Те ж саме слід зробити з  тими, хто уже отримав статус біженця.

 

 

Луці Штам каже: «Я не бачу причини, чому вони повинні знаходитися саме в Швейцарії».

 

Не приховує пан Штам і ще одну мету, яку він хотів би досягти через використання закордонних центрів: зниження числа отримання громадянства Швейцарії біженцями. Якщо відповідні особи перебуватимуть за межами Швейцарії, вони ніколи не зможуть набрати достатньої кількості років перебування в країні, щоб подати документи на громадянство.

 

Пропозицію пана Штама вже оформлено у форму парламентської ініціативи, під якою поставили підписи 50 членів Національної ради. Нагадаємо також, що утримання біженців за кордоном практикує Австралія, яка має відповідні центри в Індонезії та Камбоджі. В даний час в Європейському Союзі йдуть дискусії про такий центр для африканських і азіатських біженців в Україні.

(Подробиці - в матеріалі Порталу «Швейцария Деловая»).

 

 

Фото – www.business-swiss.ch

Джерело:

http://business-swiss.ch/2015/04/shvejtsarskij-deputat-predlozhil-sozdat-tsentry-dlya-bezhentsev-rubezhom/

 



 

Переглядів: 698 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024